Ha már Puskás-díjas vagy, rúgj egy gólt a Puskás Arénában!

2021. február 19. – 11:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Tottenham nagyon simán verte 4-1-re az osztrák Wolfsbergert a Puskás Arénában, már a félidőben 3-0-ra vezettek az angolok. Az első gólt a dél-koreai Szon érte el, aki tavaly egy csodás szólóért megkapta a Puskás-díjat.

José Mourinho a meccs előtt pontosan ezt tanácsolta neki: ha már a Puskásról elnevezett stadionban játszanak, szerezzen egy gólt.

Gareth Bale passzából sikerült is mindez Szonnak, remekül csúsztatott bele a labdába, ami a hosszú sarokban kötött ki. A második gólt egyébként maga a walesi szerezte, tökéletes lövőcsele után nem volt nehéz dolga a hosszú sarokba tennie a labdát. A videón a gólpassz és a gól is megtekinthető.

A portugál edzőt egyébként a napokban választotta meg a futballstatisztikákkal foglalkozó szervezet, az IFFHS az elmúlt húsz év legjobb edzőjének. A Tottenham nincs jó passzban az angol ligában, a legutóbbi öt meccséből négyszer kikapott egy győzelem mellett, és csak a kilencedik, igaz, csak hat pont választja el a negyedik, már BL-pozícióban tartózkodó Chelsea-től. A BL-t persze úgy is el lehet érni, hogy megnyerik az Európa-ligát.

Mourinhót egyébként az első percekben azért figyelmeztette a negyedik játékvezető, mert messze elhagyta a neki kijelölt technikai zónát, hogy visszaküldjön egy labdát a játéktérre. Többször nem akart labdát szedni, maradt a biztonságos területen. Amikor már magabiztosan vezetett csapata, körbe-körbe járkált a kispad előtt, néha úgy tűnt, mintha unná a meccset. A visszavágót a jövő héten Angliában rendezik, de ez csak formalitás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!