Könnyed játékkal ütötte ki a Juventus a Fradit a BL-ben

2020. november 4. – 23:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az olasz Juventus gyors góllal kezdett a Puskás Arénában, és végig magabiztosan futballozva múlta felül a kifulladó Ferencvárost. Nehéz megtippelni, kiadta-e magából tudása ötven százalékát a vendégcsapat a 4-1-es sikerhez. A Barcelona a csoport másik meccsén a koronavírus által megtizedelt Dinamót intézte el 2-1-re.

A Bajnokok Ligája harmadik fordulójában a Ferencváros a Juventust fogadta. A két klub 1965-ben találkozott a Vásárvárosok Kupája döntőjében találkozott, és Torinóban Fenyvesi Máté góljával a mieink győztek. Most egy ilyen eredmény szenzációnak számított volna, erre valós esély nem volt. A Juventus eddigi két magyarországi fellépésén nem tudott nyerni, harmadszorra sikerült.

A Fradiban négy magyar jutott szóhoz, Dibusz Dénes a kapuban, Lovrencsics Gergő a védelem jobb oldalán, a Botka Endre a balon, Sigér Dávid pedig a középpályán. Botka a válogatottban egy rossz emlékű meccsen már kapott lehetőséget ezen a poszton, a kazahok ellen 3-2-re kaptunk ki hazai pályán. A védelem közepére Dvali került, Kovacevic a cserék közt foglalt helyet. A Juventusban a koronavírusfertőzés után vasárnap visszatérő Criastian Ronaldo a kezdőcsapat tagja volt, elfoglalta a csatársorban a helyét Morata és Chiesa mellett.

Nem kellett sokáig várni az első gólra, a hetedik percben kapott egy indítást Cuadrado a jobb szélen, elfutott vele a vonalig, a visszaadása Ronaldónak nem volt jó, Moratának viszont tökéletes, aki az ötösön belülről belsővel passzolt az üres kapuba Lovrencsics mellől. Az olaszok sokkal gyorsabbak és labdabiztosabbak voltak, Somaliát például könnyedén választották el a labdától saját térfele közepén.

Amikor kezdett éledezni a Fradi, eljutott két lövésig, de Somalié és Tokmacé sem volt igazán veszélyes. A 24. percben Ronaldo került helyzetbe, de kisodródott, és nem volt pontos a visszaadása. Válaszul Lovrencsics jól adott középre, Zubkov nem hozott jó döntést, mert nem egyből lőtt, az átvétel után pedig már nem tudta pontosan a kapu felé irányítani a labdát.

A 35. percben Morata és Ronaldo két átadással megkavarta a teljes védelmet, előbbi 15 méterről be is passzolhatta volna, de gólt akar rúgatni Ronaldóval, Blazic azonban egy gyönyörű becsúszással megmentette a csapatát a góltól. A magyar bajnok az első félidőben nem találta el a kaput.

A második játékrészt Ronaldo szabadrúgása nyitotta, amit Dibusz könnyen hatástalanított. A portugál jó indítást kapott pár perccel később, megcsinálta a rá jellemző visszacselt, lőni azonban már nem tudott, így odalett a helyzet. Sigér labdaeladása után a portugál még nagyobb helyzetbe került, de kapura lőtt passz helyett, a labda pedig egy méterrel a jobb kapufa mellett hagyta el a pályát. A 60. percben megszületett az olaszok második gólja, Ronaldo szélről adott középre, a spanyol center, Morata pedig könyörtelenül a bal felső sarokba vágta a labdát 14 méterről, szép gól volt. A Dinamo Kijevnek is kettőt lőtt két hete idegenben, most is.

A 73. percben a csereként beálló Dybala használt ki egy védelmi hibát, Blazic a jobb oldalról tett vissza egy labdát Dibusz Déneshez, a csúszós talajt nem kalkulálták be, a kapus nem tudott felszabadítani, elcsúszott, az argentin pedig az üres kapuba gurította a labdát. Dibusz újabb hibáját, rossz passzát a kapu közvetlen előterében Dybala büntette, Dvali próbált menteni, miután a kapuson már túljutott a labda, de nem tudott, az ő öngóljának írták be a találatot. A 82. percben jegyeztük fel a Fradi első kapuralövését, Boli nevéhez fűződött, Chellini hozta helyzetbe őt. Andrea Pirlo csapata a hajrában már tetszés szerint került a kapu elé, a 90. percben aztán Boli szépített, miután Sigér gyenge lövését a kapuba terelte. A Fradi küzdését ezúttal is lehet dicsérni, de most érezhetően kifulladt a második félidőre.

Ronaldo végig a pályán volt, de Budapesten most sem tudott gólt rúgni, Fotó: AFP, Kisbenedek Attila
Ronaldo végig a pályán volt, de Budapesten most sem tudott gólt rúgni, Fotó: AFP, Kisbenedek Attila

Az E csoportban a Chelsea lemosta az emberhátrányba is kerülő Rennes-t, a Sevilla hazai pályán kétgólos hátrányból állt fel, és úgy nyert 3-2-re, hogy kettőt is emberhátrányban lőtt. A Lazio Szentpéterváron úgy végzett 1-1-re, hogy a Zenit lőtt egy gólt az utolsó pillanatokban, de pár centis les miatt ezt elvették. A Dortmund az első félidőben átgázolt a belga Bruges-ön. Az eddig nyeretlen török Istanbul Basaksehir az első félidőben meglepte a Manchester Unitedet, az enervált angolok az első negyedórában hátrányba kerültek, az első félidőben 2-1-re vezettek a törökök, a második félidőben már nem változott az állás.

A csoport másik meccsén a Lipcse és a PSG játszott egymással, augusztusban ez a két csapat a BL-elődöntőben futott össze. Akkor a franciák sima hármassal intézték el a németeket, most is úgy indult, hogy egyszerű meccs vár rájuk. A hatodik percben di Maria megszerezte a vezetést, a 12. percben pedig meg is duplázhatta volna csapata góljait, tizenegyesét ugyan nagy erővel lőtte, Gulácsi olvasta a szándékát, és kiütötte a labdát. Fontos momentum volt, mert a félidő vége előtt Nkunku egyenlített, a második félidőben pedig Forsberg tizenegyesből megszerezte a vezetést is, és beállította a végeredményt. A franciáktól két embert is kiállítottak.

Eredmények:

  • E csoport: Chelsea – Rennes 3-0, Sevilla – Krasznodar 3-2
  • F csoport: Bruges – Dortmund 0-3, Zenit – Lazio 1-1
  • G csoport: Ferencváros – Juventus 1-4, Barcelona – Dinamo Kijev 2-1
  • H csoport: Istanbul Basaksehir – Manchester United 2-1, Lipcse – PSG 2-1
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!