Amerikai–orosz egymásra találás lett Mick Schumacher első F1-kocsija

2021. március 4. – 09:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az eddigiekhez képest egészen új színvilággal jelentkezett 2021-es kocsiján az F1-mezőny egyetlen amerikai csapata, a Haas, amely egy orosz műtrágyagyár, az Uralkali kedvéért változtatott korábbi festésén.

Az Uralkali természetesen a csapat egyik újonc pilótájának, az orosz Nyikita Mazepinnek a fő támogatója, vele együtt tehát nemcsak pilóta, hanem rengeteg pénz is érkezett a Haashoz. Mellékszál, hogy Mazepin az Oroszország ellen érvényben levő tiltások miatt független zászló alatt versenyzik majd, nem oroszként.

A csapat másik versenyzője nem más lesz, mint a hétszeres F1-világbajnok, a legendás Michael Schumacher fia, Mick Schumacher, aki a Forma–2 bajnokaként érkezik meg a sorozatba.

Korábban felmerült egyébként, hogy a BWT szponzor a Racing Pointot (most már Aston Martin) elhagyva vagy a Haashoz, vagy a Williamshez szegődhet, de végül más főszponzor hozott radikális átalakítást a Haasnál.

Az Uralkali szerepvállalása egyébként pont az orosz tiltás miatt érdekes – hivatalosan semmilyen formában nem szerepelhet az orosz zászló az autón vagy a pilóták ruházatán, a mostani festésről viszont alighanem mindenkinek az orosz lobogó jut az eszébe, elég csak az első szárnyak vagy a motorház borításának színkombinációjára nézni. Ez azért lehet, mert csak a zászló megjelenítését tiltják, a lobogó színeinek felhasználását nem. A Haas is megerősítette, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség jóváhagyta a lent látható mintát.

A csapat ugyanakkor most csak az új festését mutatta be, amit még a tavalyi autóra vittek fel, a 2021-es autó részleteit így kár keresni a csütörtöki képeken – annyit tudni csak, hogy a felhasználható két fejlesztési zsetonból egyikkel sem éltek, lényegében kisebb, kötelező módosításokkal a tavaly autóval versenyeznek majd.

A többi csapatnál egyébként nagyban megy a titkolózás, az eddig a bemutatón áteső McLaren, AlphaTauri, Alfa Romeo, Red Bull, Mercedes és Alpine is erősen rejtegette, hogy mivel készül 2021-re, egyedül a szerdán bemutató Aston Martin terítette ki elsőre minden kártyáját. A héten még egy bemutató várható, pénteken a Williams mutatja meg az idei versenygépét, majd a jövő héten, március 10-én a Ferrari érkezik utolsóként.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!