Pintér Béláék is beszállnak az Átrium üzemeltetésébe

2024. május 30. – 12:19

Másolás

Vágólapra másolva

Szeptembertől egy újonnan megalakuló kollaboráció veszi át az Átrium-színház épületének üzemeltetését, derül ki Pintér Béla társulatának Facebook-posztjából. Ennek tagjai mellettük a Dumaszínház, a Delta Produkció, a Füge Produkció és az Orlai Produkciós Iroda. Ahogyan a poszt fogalmaz, a társulatok „közös nevezője egy elsősorban produceri alapú működési modell kialakítása, és ezáltal egy megbízható alapokon nyugvó, de a független előadó-művészeti terület számára is nyitott befogadóhely működtetése.”

Céljuk „az intézmény elmúlt 12 évének színházi hagyományaihoz és szakmai sikereihez méltó színvonalas és sokszínű, a minőségre garanciát vállaló műsor-politika összeállítása”, amely nemcsak az „épület adta lehetőségekhez”, de a „Margit-negyed lokális igényeihez” is igazodik. A partnerség e mellett különböző koprodukciókban, szakmai rendezvényekben és dráma pályázat kiírásában is gondolkozik.

„Június végével búcsúzunk tehát az Uprendezvénytértől, ami több mint öt éven át adott otthont számos előadásunknak. Ezúton is köszönünk mindent az újpesti kollégáknak, üzemeltetőknek és fenntartóknak” – írták azzal, hogy utolsó újpesti előadásainkra jegyek még kaphatók.

A posztban a társulat megköszöni az Átriumot eddig üzemeltető Kultúrbrigád munkáját. Az intézmény az elmúlt években hosszasan küzdött a fennmaradásért, miután anyagi gondok miatt akadozott a működésük, köszönhetően annak, hogy hosszú ideig nem kaptak támogatást (ahogyan egyébként Pintérék sem). Hiába segítettek az Átriumnak először a nézők, aztán a második kerületi önkormányzat, a társulat tavaly nyár végén bejelentette, hogy ez lesz az utolsó évaduk, de az már akkor is kiderült, hogy az épülettel vannak tervek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!