Öt nap alatt 3,6 millió forint felajánlás érkezett az Átriumhoz a közönségtől

2022. július 2. – 09:36

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfő és péntek között összesen 3.635.942 forint érkezett felajánlásként az Átriumhoz – derül ki a színház legutóbbi Facebook-posztjából. A független színház, amelynek alkotói között szerepel többek között Alföldi Róbert, Ember Márk, Gyabronka József, Hernádi Judit, Stohl András is, ezen a héten csütörtökön jelentette be, hogy az utolsó előadásaikat tartják, mert nem tudják tovább tartani a színházat.

“Talánmégnemkésőhaigenakkoris”, “az Átriumnak léteznie kell”, “Remélem nem szűnik meg az Átrium. Nyugdíjasként most ennyivel tudok hozzájárulni, “Tartsatok ki” – ilyen és ehhez hasonló üzeneteket küldtek az adományok mellé a színház nézői, egyszeri támogatásként, Mecénás Klub-tagságként, székkeresztelőként. A színház az összeget a munkatársak bérének kifizetésére használja fel.

Néhány hete az Átrium már küldött segélykiáltást, ötpontos közleményt tett közzé a honlapján és a Facebook-oldalán is az intézmény, amiben részletesen leírták, hogyan működnek és ehhez a működéshez miért kérnek támogatást önkormányzatoktól, cégektől, magánszemélyektől és az államtól is.

Zsedényi Balázs, az Átrium operatív menedzsere a Telexnek részletesen beszélt arról, hogy a taotámogatások 2018 végi kivezetése után az úgynevezett többlettámogatási rendszerben egyszerűen nem bírálják el a beadott kérelmeiket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!