12 milliót kap az Átrium a II. kerülettől

2022. július 7. – 17:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A II. kerület 12 millió forinttal támogatja az Átrium Színházat egy csütörtöki döntés értelmében. A hírt Őrsi Gergely polgármester jelentette be a Facebookon.

Továbbá támogatást kap a Erdődy Kamarazenekar Alapítvány, a Füge Egyesület és Jurányi Ház, a Sivasakti Kalánanda Táncszínházi Egyesület és a Soharóza Közhasznú Egyesület.

Az Átrium egy hete jelentette be, hogy „nem tudják tovább tartani a színházat”, munkatársaik a felmondási idejüket töltik. Néhány hete már küldtek segélykiáltást, ötpontos közleményt tettek közzé, amiben részletesen leírták, hogyan működnek és ehhez a működéshez miért kérnek támogatást önkormányzatoktól, cégektől, magánszemélyektől és az államtól is.

A közönségtől öt nap alatt több mint 3,5 millió forintot gyűjtöttek össze, és nem sokkal később a főváros is jelezte, hogy 30 milliós gyorssegélyt utalnak nekik.

Az Átrium után más független színházak is jelezték, bajban vannak a támogatások elmaradása miatt. A Független Előadó-művészeti Szövetség pár napja levélben fordult a kultúráért és innovációért felelős miniszterhez és a kultúráért felelős államtitkárhoz, melynek tartalmát közzétették.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!