Weber Orbánnak: Nem értem, hogy Ön, mint korábbi szabadságharcos, miért ignorálja az ukránok vágyát

2024. október 9. – 10:01

Másolás

Vágólapra másolva

Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke arról beszélt, hogy Orbán beszéde során mindenféléről beszélt, említett például mezőgazdaságot is benne, de „nem említette meg Ukrajnát egyetlen mondattal sem”.

„Ön, mint korábbi szabadságharcos ignorálja az ukránok vágyát, hogy nemcsak hogy békében, de szabadságban is éljenek. Alig értem meg, hogy az agresszor mellé áll.”

– mondta erről Weber Orbánnak. A Néppárt elnöke szerint Európa egységéhez pont az európai szolidaritás kéne, de ebből marad ki Magyarország. Weber beszélt Orbán Balázs azon mondatáról is, amelyben arról beszélt a kormány politikai igazgatója, hogy Magyarország nem csinálná azt, amit Ukrajna tett, amikor Oroszország megtámadta.

Fotó: Philippe Buissin / EP / EU
Fotó: Philippe Buissin / EP / EU

Manfred Weber szerint különös az is, hogy Orbán Viktor két éve elment Putyinhoz, majd Putyin „48 órával később egy gyerekkórházat bombázott le”. „Az Ön kirándulása, útja soha nem békemisszió volt, hanem az európai életünk ellen szól” – mondta Weber. Weber szerint lehet migrációról és gazdaságról beszélni, de most más a fókusz.

„A mai elnökséget ha a 2011-essel hasonlítja össze, akkor Európa középpontjába állt, ma pedig senki nem akar találkozni Önnel”.

– mondta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!