115 halott, 6360 fertőzött egy nap alatt

2020. november 26. – 09:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

6360 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 192 047 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 115 beteg, így az elhunytak száma 4229 főre emelkedett. A gyógyultak száma 49 616 főre emelkedett, az aktív fertőzöttek száma 138 202 fő. 7537 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 640-en vannak lélegeztetőgépen. Az igazolt fertőzöttek számában összesítve megjelennek a mentők által, a szűrőbuszokon és a kórházi dolgozók körében gyorsteszteléssel kiszűrtek is. A bölcsődei, óvodai, iskolai és szociális dolgozók körében végzett célzott csoportos tesztelés összesített eredménye jövő hét elején várható, olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

A 6360 napi fertőzött a második legmagasabb adat a magyarországi második hullámban, ennél több csak november 16-án volt, akkor 6495 új fertőzöttet regisztráltak.

A 115 elhunyt a harmadik legmagasabb halálozási szám a második hullámban, ennél kétszer volt csak több: november 21-én 121 ember, november 24-én 117 ember halt meg egy nap alatt.

Az új esetek aránya (6360) az új mintavételekhez (18301) képest szintén kiugróan magas: 34,8 százalék. Ennél csak két napja volt magasabb, akkor 38,7 százalék volt. Frissítés: napközben minden különösebb figyelmeztetés nélkül egyszer csak frissítették a koronavirus.gov.hu oldalon a mintavételek számát 31879-re, vette észre a 444, az új adatok szerint a pozitivitási ráta 20 százalék alá csökkent.

A gyógyultak száma azért emelkedett meg több mint ötezerrel, mert nem kapott elégséges adatot az operatív törzs, ezért a napi gyógyultak számát szerdán nem közölték.

A koronavírus magyarországi terjedéséről szóló részletes grafikáinkat itt böngészheti.

A szerdai kormányülésen értékelte és elemezte a kormány a koronavírus-járvány elleni védekezéssel összefüggésben rendelkezésre álló adatokat – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a szerdai online sajtótájékoztatón. Kiss Róbert alezredes hozzátette: a döntésekről a csütörtöki kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter ad részletes tájékoztatást.

Kövér László házelnök ugyanakkor kedden videómegbeszélésen már azt mondta osztrák kollégájának, Wolfgang Sobotkának, hogy az ünnepekig nem tervez újabb szigorításokat a magyar kormány, inkább a már meghozott korlátozó intézkedések pontos betartását célozza meg az intézkedéseivel.

Az elmúlt napok trendjei alapján szerdán még azt írtuk, hogy kicsit enyhült a járvány felfutása, de még korai lenne hátradőlni. Több mint két hét telt el azóta, hogy november 9-én a kormány az eddigi legkeményebb koronavírus-korlátozásokat vezette be Magyarországon. Életbe lépett az éjszakai kijárási tilalom, betiltottak minden gyülekezést, nem lehet éttermekben enni, nincs mozi és színház, focimeccseket sem lehet nézni, a középiskolák és egyetemek átálltak online oktatásra. Az azóta eltelt időszakban az látható, hogy az aktív fertőzöttek száma ugyan nő, a növekedési ütem azonban lassul – ezt grafikonjaink segítségével részletesen bemutatjuk a cikkünkben.

A Nébih állatorvosoktól származó információi szerint az utóbbi időben megnövekedett az érdeklődés egy bizonyos ivermektint tartalmazó állatgyógyászati készítmények iránt, mivel elterjedt a hatóanyagról, hogy hatékony lehet a koronavírus okozta betegség gyógykezelésében. A Nébih figyelmeztetést adott ki, hogy ne állatoknak szánt gyógyszerekkel védekezzünk a koronavírus ellen.

Kásler Miklós keddi parlamenti meghallgatásán azt mondta, ha nem történik durva változás, akkor az egészségügy tudja tartani a frontot. A miniszter szerint a koronavírus reprodukciós rátája (R érték) októberben majdnem kettő volt, míg mostanra 0,8-0,9 körülire csökkent. A 138 kórházból 78-ban ápolnak koronavírusos beteget, a miniszter szerint tervszerűen történt a kórházak előkészítése a betegek fogadására.

A csütörtöki nap legfontosabb koronavírusról szóló hírét percről percre tudósításunkban olvashatja.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!