Grafikonok a magyarországi koronavírus-járványról

Másolás

Vágólapra másolva

Folyamatosan frissítjük a magyarországi koronavírus-járványról készített grafikonjainkat. A második és harmadik hullám itthon sokkal súlyosabb volt, mint a 2020 tavaszi. 2021 szeptemberétől már látható a negyedik járványhullám felfutása is. Megújított grafikonjaink legtöbbje alapbeállításban a legsúlyosabb 3. hullám csúcsától mutatja a legfrissebb adatokat, de meg lehet nézni a számokat az elmúlt 30 napból vagy a járvány kezdete óta is.

A legalapvetőbb adatokat a járvány alakulásáról az állami koronavírus-oldalon naponta közölt, hivatalos információk alapján itt követheti:

A regisztrált új fertőzöttek számának napi alakulását külön, mozgóátlaggal is megmutatjuk. Optimális esetben ez mutatja a legjobban a járvány terjedésének gyorsaságát:

Az egészségügy teherbírása szempontjából fontos, hogy egy adott pillanatban a kórházban fekvők közül hányan vannak lélegeztetőgépen, és milyen kapacitások vannak a súlyos betegek ellátására:

A fertőzés miatt elhunytak napi adatai.

2020. december 26-án megkezdődött az oltás Magyarországon, 2021 nyarától pedig már megerősítő, harmadik oltásokat is adnak. Itt nézheti meg, hány ember kapott eddig oltást.

Ezen a grafikán azt láthatja, milyen messze vagyunk még a kívánt nyájimmunitástól, a lakosság 70 százalékos átoltottságától.

Az összes aktív fertőzött száma…

…és arányuk a kórházban levőkhöz képest, illetve a covidos betegek számára felszabadított ágyak száma:

Az elvégzett tesztek száma:

Szakértők szerint akkor lehet megbízható módon a tesztelések által kimutatott napi új esetszámra hagyatkozni, akkor vannak valamennyire valós adataink a járvány kiterjedéséről, ha az elvégzett tesztek közül a pozitívak aránya nem haladja meg az 5 százalékot. A grafikonon látszik, hogy Magyarországon a második és a harmadik hullámban sem végeztek elég tesztet:

Itt azt mutatjuk meg, hogyan változott a koronavírus szövődményeibe belehaltak eloszlása a korcsoportok között az egyes járványhullámokban 2021 júliusáig:

2021 májusáig több mint 28 ezer olyan ember halt meg, akinél a koronavírus is kimutatható volt. Az elhunytak eloszlása kor és nem szerint:

A gyógyultnak nyilvánítottak számának alakulását itt követheti:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!