Euróban és dollárban is befizethetik a cégek a társasági adót és az iparűzési adót

2022. július 30. – 08:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Bejelentés: a kormány újabb adókönnyítésről döntött. A cégek a társasági adót és az iparűzési adót nemcsak forintban, hanem euróban és dollárban is megfizethetik” – írja Facebook-oldalán Varga Mihály. A pénzügyminiszter bővebb magyarázatot nem tett közzé a döntésről, de ez vélhetően a külföldi illetve exportpiacokon jelen lévő magyar cégeknek könnyítés, mert ők valutában is árbevételhez jutnak. A döntésnek vélhetően inkább a forintárfolyam nem túl rózsás helyzetéhez lehet köze.

Előfordulhat ugyanakkor, hogy erről is beszámolnak majd a szombaton 11 órakor kezdődő, szokatlan időpontra meghirdetett kormányinfón.

A megszokott csütörtöki időponttól eltérően szombaton 11 órakor tart kormányinfót Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. A kormányinfó időpontja azért is meglepő, mert kormányülést tartottak Orbánék szerdán, a megszokott időpontban. Azt egyelőre nem tudni, hogy mi indokolja az esemény szokatlan időpontját.

Volt már rá példa, hogy szombatra szervezték a kormányinfót: 2021. augusztus 21-én: akkor egyebek mellett arról beszéltek, hogy jön a negyedik hullám, hogy remekel a gazdaság, és hogy senki ne vegye komolyan a sajtóban megjelenő találgatásokat bármiféle huxitról, mert az ország érdeke az uniós tagság.

Orbán Viktor pénteken reggel a Kossuth rádióban járt, ahol beszélt arról, hogy függetlenül attól, hogy mi történik az orosz–ukrán fronton, és függetlenül attól, hogy mit „ókumlálnak ki” Brüsszelben, nekünk magunknak kell rendeznünk a sorsunkat energiaügyben. A szankciók nem működnek, ismételte meg, pedig a jelek szerint igenis súlyos hatással vannak Oroszországra. Új stratégiára van szükség, és a kormányfő szerint „október lesz a vízválasztó”, ha Brüsszel nem lép időben, októbertől háborús gazdálkodásra kell készülni Európában.

Azt is mondta, hogy újraindítják a Mátrai Erőművet, betiltották a tűzifakivitelt, vizsgálják, hogy újra tudják-e nyitni a barnakőszénbányáinkat.

Eközben ráadásul Hernádi Zsolt a benzinársapkának mutatott piros lapot pénteken. „Ellátási problémák lehetnek, ha nem tudjuk elősegíteni, hogy import üzemanyag érkezzen be Magyarországra, erről tájékoztattam a kormányt” – mondta az MTI beszámolója szerint a Mol elnök-vezérigazgatója, miután Rogán Antallal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterrel és Gulyás Gergellyel, a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel tárgyalt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!