Szokatlan időpontban, szombaton lesz kormányinfó

2022. július 29. – 12:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A megszokott csütörtöki időponttól eltérően szombaton 11 órakor tart kormányinfót Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. A kormányinfó időpontja azért is meglepő, mert kormányülést tartottak Orbánék szerdán, a megszokott időpontban. Azt egyelőre nem tudni, hogy mi indokolja az esemény szokatlan időpontját.

Volt már rá példa, hogy szombatra szervezték a kormányinfót: 2021. augusztus 21-én: akkor egyebek mellett arról beszéltek, hogy jön a negyedik hullám, hogy remekel a gazdaság, és hogy senki ne vegye komolyan a sajtóban megjelenő találgatásokat bármiféle huxitról, mert az ország érdeke az uniós tagság.

Orbán Viktor pénteken reggel a Kossuth rádióban járt, ahol beszélt arról, hogy függetlenül attól, hogy mi történik az orosz–ukrán fronton, és függetlenül attól, hogy mit „ókumlálnak ki” Brüsszelben, nekünk magunknak kell rendeznünk a sorsunkat energiaügyben. A szankciók nem működnek, ismételte meg, pedig a jelek szerint igenis súlyos hatással vannak Oroszországra. Új stratégiára van szükség, és a kormányfő szerint „október lesz a vízválasztó”, ha Brüsszel nem lép időben, októbertől háborús gazdálkodásra kell készülni Európában.

Azt is mondta, hogy újraindítják a Mátrai Erőművet, betiltották a tűzifakivitelt, vizsgálják, hogy újra tudják-e nyitni a barnakőszénbányáinkat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!