Kilométerenként csaknem 5 milliárdért épül autóút Ököritófülpösnél

2022. április 12. – 19:18

Másolás

Vágólapra másolva

A Duna Aszfalt nyerte el nettó 138 milliárd 46 millió 671 ezer 674 forintos ajánlatával az M49-es gyorsforgalmi út kivitelezési munkálataira kiírt közbeszerzést – írja az uniós közbeszerzési értesítő keddi száma alapján az Alfahír.hu. Ez azt jelenti, hogy az M49-esnek ez a szakasza kilométerenként 4 milliárd 895 millió forintba fog kerülni, számolta ki a lap.

Eszerint a cégnek ezért az összegért az M3-as autópálya és Ököritófülpös közti 28,2 kilométeres, kétszer két forgalmi sávos autóutat kell megépítenie, mely tartalmaz 4 darab különszintű és 5 darab körforgalmi csomópontot, 22 darab műtárgyat, kétoldali komplex és egyszerű pihenőt, valamint a szükséges közműépítést is. A beruházás része a Győrteleket elkerülő 3,3 kilométer hosszú (másodrendű főút) szakasz is.

A Duna Aszfalt Zrt. a tenderen a Strabagot, valamint a Dömper Kft., a Subterra-Raab Kft. és a Pannon-Doprastav Kft. alkotta konzorciumot előzte meg.

Forrás: kormány.hu
Forrás: kormány.hu

Az M49 gyorsforgalmi út a tervek szerint az M3-as autópálya, Mátészalka, Ököritófülpös, Csenger és az országhatár, valamint azon túl, Szatmárnémeti felé teremt majd kapcsolatot.

A Duna Aszfalt tulajdonosa az ország egyik leggazdagabb oligarchája, Szíjj László, aki Lady MRD nevű luxusjachtján vendégül látott számos vállalkozót, állami cégek vezetőit, illetve állami vezetőket, köztük Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert is. Erre Szíjj egyébként úgy reagált, hogy

„egy jachtbérbeadásával foglalkozó cég tulajdonosaként nincs közvetlen befolyásom arra, hogy kik és mikor bérlik ki azt, vagy hogy éppen ki a bérlő vendége”.

A vállalkozó és a Duna Aszfalt az utóbbi időkben robog, mint az úthenger. Az elmúlt bő egy év termése:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!