Szíjj László cége újabb félmilliárd forintért építi tovább a zalai tesztpályát

2021. augusztus 9. – 09:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szíjj László cége, a Duna Aszfalt Zrt. mintegy 501 millió forintért építheti meg a Zala ZONE Járműipari Tesztpálya több elemét – írja az Mfor.hu. Az Európai Unió hivatalos közbeszerzési lapja, a TED szerint másik cég nem is pályázott a munkára.

Az összesen 45 milliárd forintba kerülő, Zalaegerszeg határában, 260 hektáron elterülő tesztpályát az év végégig kell befejezni. Vigh László, a térség fideszes országgyűlési képviselője, egyben a tesztpálya és a mellette épülő harcjárműgyár miniszteri biztosa májusban azt mondta: a pálya már 90 százalékos készültségi szinten van.

Az új egyetemi tesztpálya Zalaegerszegen, a ZalaZONE Kutatási és Technológiai Központ 2020. október 2-án – Fotó: Varga György/MTI
Az új egyetemi tesztpálya Zalaegerszegen, a ZalaZONE Kutatási és Technológiai Központ 2020. október 2-án – Fotó: Varga György/MTI

A Duna Aszfaltnak a nettó 501 269 728 forintért egyebek mellett gépkocsimosót kell létesítenie, bővítenie kell a technikai épület körüli parkolót, valamint tereprendezési munkálatokat is el kell végezniük. Szíjj László cége nem új szereplő a projektnél, a pár hete átadott katonai off-road-pályát is ők építették a Szabadics Zrt.-vel közösen, és korábban is nyert el magasépítési megbízásokat a Zala ZONE-nál.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!