Nyolcszázmillióért vesz telket Zalaegerszegtől a német tankgyár

2020. október 16. – 14:27

frissítve

Nyolcszázmillióért vesz telket Zalaegerszegtől a német tankgyár
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint 800 millió forintos áron értékesít földterületet Zalaegerszeg önkormányzata a német Rheinmetall magyar vegyesvállalatának beruházásában megvalósuló Lynx tankgyár részére, közölte pénteki sajtótájékoztatóján a zalai megyeszékhely polgármestere.

Balaicz Zoltán (Fidesz–KDNP) az előző napi közgyűlés döntéseinek ismertetéseként az MTI szerint beszélt arról, hogy a város 817,5 millió forintos áron értékesít egy 18,4 hektáros területet a harci járművek gyártóüzemére, közvetlenül a ZalaZONE Járműipari Tesztpálya mellett. A leendő üzemet 60 milliárd forintos beruházással építik meg, és 500 embernek biztosítanak majd munkát.

A polgármester azt is hozzátette: a ZalaZONE Járműipari Tesztpálya közel 265 hektáros területe az önkormányzat tulajdonában áll, ezt bérli a tesztpályát üzemeltető állami vállalat. Ebből a területből értékesít az önkormányzat 18,4 hektárt.

A földterületet néhány évvel ezelőtt 2900 forintos négyzetméteráron vásárolta meg a város, most pedig az értékbecslés alapján 3500 forintos nettó áron tudja értékesíteni, ami a koronavírus-járvány miatt kieső városi bevételeket jelentős részben ellentételezi – hangsúlyozta a városvezető.

(Borítókép: A Lynx gyalogsági harcjármű bemutatója a Brave Warrior 2020 nemzetközi hadgyakorlaton a Veszprém megyei Hajmáskér közelében2020. szeptember 24-én)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!