Törvénymódosítás

RSS

Nem tudják, mennyi visszaélés van, de megszavazták a fideszesek a katatörvény módosítását

A benyújtástól számítva alig több mint huszonnégy órával elfogadott törvény miatt szeptembertől rengeteg kisvállalkozónak kell újratervezni az adó- és pénzügyeit.

Nem repesnek az ellenzéki pártok az új katás törvényjavaslattól

Vegzálják és nehéztüzérséggel lövik a katásokat ezzel az újabb kormányzati megszorítással, írják sorban a közleményeikben.

Főispán? Egyetértek vele, de nem mondom meg, miért

Egy múlt héten benyújtott fideszes javaslat visszahozná a főispán és a vármegye elnevezéseket a magyar közigazgatásba. A terv még a kormánypártokon belül sem aratott osztatlan sikert – a miniszterek...

A főispánon és a vármegyén túl: egy helyen a legérdekesebb törvényjavaslatok

A vagyonnyilatkozati rendszer átalakításától a Vörösmarty tér államosításáig összeszedtük, hogy milyen fontos javaslatokat nyújtottak még be a kormánypárti képviselők.

Szigorítanák a gyógynövényes hevítőrudak árusításának szabályait

Eddig bárhol beszerezhetők voltak, mostantól – nikotintartalomtól függetlenül – csak dohányboltban lehetne forgalmazni ezeket.

Voksturizmus, trükközés támogatásokkal, iskolakörzettel? Szabad az út!

A kormány szerint csak a valósághoz igazítja a törvényt azzal, hogy a lakcím ezután nem a lakóhely címét jelenti, csupán adminisztratív kapcsolattartást az állammal. A gyakorlatban azonban olyan...

TASZ: Mostantól legálisan lehet fiktív lakcímet létesíteni

Az Országgyűlés megszavazta azt a javaslatot, ami civil szervezetek szerint széles kapukat nyithat a voksturizmus előtt.

A parlament döntött: egy időben tarthatják meg a parlamenti választást és a kormány által kiírt...

A költségkímélő döntésről teljes volt az egyetértés, de Orbán leglojálisabb ellenzéki politikusa egy sor fontos részletszabályt is hozzácsapott a kezdeményezéshez.

A bántalmazók kezébe adna több jogot a kormány több jogvédő szervezet szerint

A NANE, a Patent Egyesület és a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség tiltakozik az ellen, hogy a közös gyerekfelügyelet az egyik szülő kérésére is elrendelhető legyen.

Az egyik szülő kérésére is elrendelhetnék a gyerek közös felügyeletét a válásnál Varga Judit...

Az igazságügyi miniszter azt mondta, ez nagyobb mozgásteret, de nagyobb felelősséget is jelent majd a bíróknak.