Tejtermék

Szegény országnak nincsenek híres sajtjai
Miért az olcsó trappista még mindig a legnépszerűbb hazai sajtféle, miért olyan bonyolult és drága művelet a sajtkészítés, miként teszi minden hely levegője egyedivé saját sajtjait? Hogyan lesz...
Mégsem adják el a Cserpest
A sajtműhely tulajdonosa szerint a cégeladás egy „múló bolondéria” volt.
Tejüzemet vett Köves Slomóék izraelita hitközsége az Alföldön
Kóser élelmiszerek is jönnek ki mostantól az izsáki tejfeldolgozóból.
Frissföl? Finomföl? Bársonyföl? Mi van?!
Könnyű mellényúlni a boltban a tejtermékes polcon, és margarinos savanyú tejkrémet venni igazi tejföl helyett. Mi van ezekben a tejfölimitátumokban, és miért éri meg mindig inkább a valódi? Föl,...
Akkor hogy lett a 160 forintos tejből aztán 6 ezer forintos trappista sajt?
A Röszke mellett élő Ördögh házaspár családi gazdaságának példáján néztük meg, milyen gondokkal küszködnek azok, akik a tejet termelik az üzletek polcaira. A tej felvásárlási ára eddig se fedezte a...
Édesipar: jön a nőknek ajánlott menstruációs csokiszelet és a 3D-ben nyomtatható termék
Ugyan a tej ára mérséklődik, a csoki ára húsvétkor sem fog csökkenni, de az áremelkedés üteme lassulhat. A csokiiparban eközben folyamatos az innováció, hódít a sós-édes, a cukormentes, a vegán.
Az ársapka agyonnyomja a magyar tejipart, az üzletláncok olcsóbb német és lengyel gyártókat...
A tejtermékeknél intenzív áresés jöhet: a sajt és a vaj kezdett, felkészül a nem ársapkás tej és a tejföl. Felkavarta a tejipari ágazatot a hír, hogy Cserpes István értékesítené a cégét. Körképünk...
Akkor is a trappista az igazi magyar sajt, ha drága?
Miért hír az, hogy leárazzák a trappistát, ha már sem árban, sem minőségben nem veszi fel a versenyt a sajtpiacon? Miért kötődik hozzá úgy a magyar lélek, és valóban csak vele lehet igazán kerek a...
Eladják a Cserpest
A sajtműhely és tejivó hálózat alapítója, Cserpes István úgy érzi, gátja lenne már a cég fejlődésének.
Kövess minket Facebookon is!