Technológia

RSS

Kísértet járja be Amerikát, az iparpolitika kísértete

Az Egyesült Államok és az EU annyira megijedt Kínától, hogy le akarja másolni Kína gazdaságfejlesztési módszereit. A dolog gazdasági racionalitásáról megoszlanak a vélemények, de ennél fontosabbak a hidegháborús megfontolások.

Gondolataival tudott valós idejű mondatokat írni egy nyaktól lefelé lebénult férfi

Az agyának külső rétegébe helyezett érzékelők észlelték az agyi aktivitást, miközben a férfi mentálisan vizualizálta a mozdulatot, az algoritmusok dekódolták és megjelent a szöveg.

Jön az infláció, és ilyenkor a tőzsdén is fordul a kocka

Nagyon úgy fest, hogy lassan világszerte megindul a pénzromlás. A részvénypiac lefed olyan ágazatokat is, amelyeknek nagyon jót tesz, ha nincsen infláció, ilyen a csúcstechnológia, a megújuló energia. Mások viszont akkor hasítanak jobban, ha már van némi infláció.

Hongkongot ledarálta, és Amerikától is szabadulna Kína

A Kínai Kommunista Párt kiherélte a hongkongi demokráciát, és készül az Egyesült Államokkal szembeni gazdasági és katonai konfliktusra a március eleji politikai nagygyűlések alapján. Nemzeti csipekről és ókori görögökről is szólt a kínai parlament.

A kevert valósággal egy sci-fiben érezhetik magukat a sebészek

Műtéteken keresztül mutatták be a héten a Microsoft által fejlesztett HoloLens szemüvegben rejlő potenciált. A sci-fik holografikus kijelzői még messze vannak, de az biztos, hogy közelítünk feléjük.

Mit hoz 2021 a pénzvilágban a Reddit-sereg és a Covid árnyékában?

2021 meglepő folyamatokkal köszöntött be a nemzetközi, elsősorban az amerikai tőkepiacokon. Már nem a nagy amerikai technológiai cégek voltak a tőzsdei sztárok, a globális kisbefektetői csapat olykor ütőképes hadsereggé szervezte magát, a jutalékmentes tőzsdézés pedig etikai problémákat hozott a felszínre. Mi lesz a folytatásban?

Vakcinahiány van, de miért nem száll be több üzem a gyártásba?

A Sanofi 125 millió adag vakcina csomagolásával fog besegíteni konkurensének, a Pfizer–BioNTechnek. Németországban az egészségügyi miniszter akár azt is elrendelhetné, hogy a cégek adják át vakcinalicencüket más gyártóknak, és így pörgessék fel a termelést, csakhogy még a vakcina csomagolását sem tudná végezni akárki.