Társasház

RSS

Eldurvult a budai társasházi háború, háromszázezres havi díjról küldtek papírt a lakónak

Egy tulajdonosi kör néhány év alatt a sorban megvásárolt lakások által többségi befolyást szerzett egy I. kerületi társasház közgyűlésében, és súlyos konfliktusba került a kisebbségbe szorult lakókkal. A háború legújabb állomásában óriási havi díjakról határoztak, aztán később korrigáltak, de így is duplázódtak az összegek. Az érintett kör karbantartási, felújítási költségekre hivatkozik, és liftet is béreltet a lakókkal. A kisebbségbe került tulajok nem igazán tehetnek semmit.

Csodájára jártak az építésének, hangosan átkozták az elkészültét

1981. november 7-e, a nagy októberi szocialista forradalom előtt egy nappal átadták a 92 lakásos komlói piramisházat, ahol ma harmad-negyedannyian élnek, mint a nyolcvanas években. Az átadása után Kádár Jánosig ért a panaszáradat, és két beázást a mai napig nem sikerült elhárítani. Múltidézés a helyszínen és az Arcanumban.

Bontani kezdték a januárban életveszélyessé nyilvánított angyalföldi társasházat

Egy magáncég vásárolta meg a kilakoltatott magántulajdonosok ingatlanjait és az önkormányzat lakásait. Új épületet húzhatnak fel a Mosoly utca 25. alatt.

Addig halogatták a felújítást, hogy életveszélyes lett az angyalföldi ház, és ki kellett költözniük a lakóknak

Megrepedtek és süllyedni kezdtek a falak, egy lakásban beszakadt a mennyezet. Van, aki az egész életét itt élte le, más befektetés céljából vett lakást, és most minden megtakarítása odaveszett. A lakók az önkormányzatra, az önkormányzat a lakóközösségre mutogat.