Szemlélek

RSS

Az örökbefogadás nem pótszer meddőség esetére – belépés csak meghívóval

Örökbefogadó szülő vagyok. Sajnos úgy látom, mind a sok gyerek vállalása, mind a gyermektelenség válhat öncélú, vagy éppen céltalan velejárójává valaki életének – mindkét esetben a család-nem-tervezés sajátos eseteinek lehetünk tanúi – írja Gégény István katolikus hittanár. Szemlélek a Telexen.

Nők és kereszténység: Krisztusban testvérek, egyházban szolgálók

Az intézményesült kereszténység több évszázados hagyománya inkább a nők elnyomását erősítette, semmint felemelésüket, és ma is a női erőforrások kihasználására alapoz sok szempontból, pontosan kijelölve a hitélet területeit férfiak és nők között, még ha már nem is annyira látható formában, mint korábban a férfiak és nők számára külön templompadok kijelölése során.

Gundel Takács Gábor: Nem egyértelmű, hogy mit jelent a család

A család az család – mondja a népszerű szlogen, ami jól hangzik, de valójában csak átvágja a családfogalom gordiuszi csomóját. Jobb híján. A világban mára az sem egyértelmű, hogy ki a nő és ki a férfi, egyáltalán hány nem van, ez hány éves korban dől el és ki dönti el. Épp ezért az sem egyértelmű, hogy mi a család, mihez van joga egy felnőttnek, és mihez van joga egy gyermeknek.

Márki-Zay Péter: Több stadiont nem fog kapni egyik egyház sem

Kormányváltás után kiszabadítaná a miniszterelnök-jelölt az egyházakat a Fidesz és az állam rabságából, de nyilvánosságra hozná az ügynökaktákat is.

A békés közbeszédért indított petíciót a Szemlélek, Acél Anna, Gundel Takács Gábor és Kepes András is aláírta

Megtisztítanák a közbeszédet az olyan kifejezésektől, mint például a „bajszos szar” vagy a „szerencsétlen, gumikeresztény senkiházi”.

Újraindult a keresztény magazin, ahol Gundel Takács bírálta Szájer Józsefet

A Szemlélek több mint egy hónapnyi csend után új dizájnnal tért vissza.

Elküldték a SZEMlélek főszerkesztőjét és kreatív igazgatóját, le is állt a keresztény magazin

De a közösség, élükön a most elküldött alapítóval, bízik a folytatásban.