Olasz konyha
A világ legfinomabb kalácsának elkészítésébe bele lehet őrülni
2024. december 25. – 14:47 - Ács Bori
Miért a panettone a legbonyolultabb kelt tészta a világon és hány év, mennyi aggodalom, pénz, alapanyag és munka kell egy működő módszer kifejlesztésébe? Már itthon is van igazi, kovászos, kézműves...
Törvényben kéne tiltani az ananászos pizzát egy bécsi pizzéria tulajdonosa szerint
2024. október 24. – 13:18 - Kovács Pál
Bécs ne tévesszen meg senkit: egy olasz pizzakészítőről van szó.
Így készül a házi tortellini és ravioli a Tanta Manufaktúrában
Nem fogja senki azt hazudni, hogy egyszerű kézzel raviolit és tortellinit készíteni, de az is kiderült, hogy nem lehetetlen, csak pár kulcsmozzanatot kell megérteni – ezeket foglaltuk össze.
A Tanta manufaktúrában tényleg mindent kézzel készítenek
Sáling Gergő és olasz felesége, Sara másfél éve váltottak egy nagyot és alapítottak egy pékséget, ahol olasz-magyar sütemények, kovászos kenyér és friss tészta is készül, és az első mozdulattól az...
Caponata: édes-savanyú nem Kínából, hanem Szicíliából
2024. október 5. – 09:22 - Ács Bori
Olasz étel, ami nem tészta, hanem csupa zöldség, és van benne egy csomó minden, amitől háromszorosan lesz édes és savanyú egyszerre, közben mégis vegán marad. Ez a caponata, amelynek ebben a...
Tiramisu: a desszert, ami felér egy élénkítőszerrel
2024. augusztus 6. – 12:19 - Ács Bori
Bár az emberiség évszázadok óta szeret piskótákat krémekkel rétegezni, a tiramisu tényleg egyedi. Mégsem valószínű, hogy egy bizonyos ember találta volna fel. Téli és nyári, gyerek- és felnőttbarát...
A bolognai spagettik és az olasz húsos tészták nem ismerik egymást
2024. február 3. – 10:20 - Ács Bori
Az ősi itáliai húsos szószoknak semmi közük a mai bolognaikhoz, de ettől még nem biztos, hogy a legautentikusabb receptek a legjobbak is. Sőt. A ragus olasz tészták sokismeretlenes egyenlete és...
Elronthatatlan receptek, kezdőknek: a legfinomabb paradicsomos spagetti
2023. január 4. – 03:58 - Ács Bori
Harapni való tésztán fényes, édes-savanykás paradicsomszósz, tíz perc összidő alatt. Nem létezik ennél gyorsabb, jobb fogás, de hogyan lesz a legegyszerűbb módon a legjobb?