„Nem a vízesés szikláiról zuhantam le, akkor nem hoznak le élve” – mondja a Romániában balesetet...
Többórás mentőakció után került kórházba Zoltán, akinek eltört a bokája és elmozdult a szárkapocscsontja, de már itthon lábadozik. A tapasztalt túrázó szerint „egy ilyen rossz lépés mindig benne van...
Eufória és félelem: hogy kezeld a tériszonyod egy hatezres himalájai csúcson?
Jakab Győző tériszonnyal mászta meg a 6189 méter magas Island Peaket Nepálban. Lapunknak írt beszámolójában elmondja, hogy készült fel a csúcshódításra fizikailag és mentálisan.
A Tátra egyik legmeredekebb láncos párkánya
Keskeny, meredek gerincél oldalában kelünk át úgy, hogy a talpunk alól el-elfogy a szűk párkány, és minden bizodalmunkat egy lezserül lógó fémláncba kell vetnünk. Itt így ityeg a fityeg.
Egy lánc az út a víz felett a Pádis legvadabb szurdokában
Sziklaszoros, jégbarlang, vízesés és zuhatag: kiakadt a kanyonméter a Bihar-hegység egyik legnehezebb túraútján.
Ködösre sikeredett a vért izzasztó erdélyi Csalhó-túra
A combom és a vádlim leszakad, errefel itt van ez az égig érő lépcsősor az 1904 méter magas, hóval borított Tóka-csúcsig.
Biharország 1849 méter magas tetején békében megfér a román lobogó és a magyar kokárda
A magyar határhoz közeli Nagy-Bihar egy napos-havas március közepi napon a legszebb, a környékén pedig ott a Pádis-fennsík, a természet gigantikus játszótere.
Bringával az északi fény nyomában: irány az Aranykör!
Egy magyar fotós küzdelmei a széllel, esővel, hideggel és az agresszív egerekkel Izlandon, de a fantasztikus képek mindent megértek.
Nagy északifény-kergető kerékpártúra Izlandon
Az aurórák csúcspontja az volt, amikor egy a világítótorony felett a zöld és vörös között egy ritkás fehér sáv is áthaladt, pár percre nemzeti színűre festve az eget.
Asztúria: ahol az El Camino az almabor birodalmába ér
Magyar túrázók kalandjai a híres spanyolországi zarándokút, az El Camino del Norte sokszor aranyszínű, derűs szakaszán akrobatikusan csurgatott almaborral, önfeledten üzekedő dinoszauruszokkal és...
Megáradt patak, vízesés, cuppogós sár: rekordközeli résztvevő a Kiss Péter-emléktúrán
Ideálisnak számító viszonyok között mentünk egy 37 kilométeres kört a Mátrában.
Kövess minket Facebookon is!