MKB Bank

RSS

December 1-től Barna Zsolt lesz a bankholding vezérigazgatója, a leváltott Vida József továbbra is a csoportban marad

Vida József lassan teljesen visszaszorul, Barna Zsolt pedig egyre erősebb a nagy integrációs folyamatban.

Bankholding: 2024-től már a külföldi terjeszkedés, 2025-től pedig a tőzsde is realitás

Három bankból épül majd egy negyedik. A tagbankok lízingszervezete az Euroleasing nevet viszi tovább. 2022 áprilisától pedig a Budapest Bank fiókok az MKB nevét is felveszik, de átmenetileg a BB-ét is megőrzik. Sok fontos integrációs részletkérdés tisztázódott a Bankholding szerdai háttérbeszélgetésén.

Átmenetileg az MKB nevét kapja meg a formálódó magyar gigabank, a Budapest Bank márciusban olvad be

A Takarékbank 2023-ban csatlakozik az így létrejövő pénzintézethez, csak ezután kapja meg végleges nevét a Mészároshoz köthető Magyar Bankholding.

Az Erste viheti a Commerzbankot, a Budapest Bank pedig az MKB-ba olvadhat

Túl sok a bank a magyar piacon – hallhatjuk évek óta. A bankszektor ugyanis „volumenjáték”, annyi táncosnak pedig nincsen helye a parketten, mint amennyien itthon próbálnak piruettezni. 2021 végén mintha a hazai intézmények évtizedes lemaradást próbálnának behozni, nagyon pezseg a tranzakciós piac.

50 milliárdos hitelből vásárolja meg a kelet-magyarországi áramszolgáltatót a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég

A hitelt az MKB Bank és a Takarékbank biztosítja az Opus Energy számára, mindkét pénzintézetben tulajdonrésze van Mészárosnak.

Bankok munkatársainak adják ki magukat a telefonos csalók, adatokat, kódokat kérnek, sőt, kémprogram letöltését is ajánlják

A csalók az eddig azonosított telefonhívások alkalmával két hazai pénzintézet nevével, illetve ügyfélszolgálati hívószámaival visszaélve kíséreltek meg adatokat szerezni.

Barna Zsolt lett az MKB Bank új vezérigazgatója

Rendkívüli közgyűlésen döntöttek arról, hogy ő veszi át Balog Ádám elnök-vezérigazgató helyét.