Egy napra eljátszották, hogy elfoglalták a várost a nácik
A politikusokat bebörtönözték, az állampolgárokat kifosztották, a templomot bezárták, és könyveket égettek Winnipeg városában, a második világháború kellős közepén Kanadában. Mindezt jó cél érdekében.
Meghalt a Magyarországról utolsóként távozó szovjet katona
Az ukrán származású Viktor Silov a Déli Hadseregcsoport parancsnokaként távozott Záhonynál, unokája most az oroszok ellen harcol.
Az orosz titkosszolgálatok már 2021-ben megkezdhették az ukrajnai invázió előkészítését
Egy brit elemzőintézet szerint a hírszerzés kérte Putyint, a siker érdekében halassza el a támadást, de az elnök nem hallgatott a kémeire.
Putyin aláírta a négy ukrán terület elcsatolását
Az orosz elnök bejelentette Donyeck, Luhanszk, Zaporizzsja és Herszon annexióját. Azt mondta, hogy az elcsatolt részeken élők örökre orosz állampolgárok lesznek, Ukrajnának le kellene tennie a...
„Ukrajna és Oroszország egy nép!!! Béke veletek, testvéreim!” – írták az elvonuló oroszok egy...
Az igazgató nem hatódott meg, mert a katonák kirabolták az iskolát, ami pedig maradt, azt összetörték. Az iskola udvarán egy temető volt, a futballpályán mély árkokat ástak.
Fémnyilakat találtak a bucsai mészárlás többtucatnyi civil áldozatának holttestében
Az orosz megszállás után feltárt tömegsírok holttesteiben fedezték fel az úgynevezett fléchette-lövedékek vékony, fémszerű nyilait.
Hollandia náci megszállása alatt eladott absztrakt festményt követelnek vissza az örökösök
A holland restitúciós állami bizottság szerint a Lewenstein család önszántából kínálta fel eladásra a festményt, a család ezért most perel.
Kövess minket Facebookon is!