Harmadik legnagyobbként megalakult a Fidesszel a Patrióták Európáért EP-frakció
A csoportnak mostani állás szerint több képviselője van, mint az eddig harmadik Európai Konzervatívok és Reformereknek, ahová a Fidesz korábbi nyilatkozatok alapján be akart lépni.
Kihívás lesz Magyar Péternek, hogy Budapest–Brüsszel–Strasbourg ingázással építsen pártot
A kampányban még arra utalt, hogy a Tisza Párt listavezetőjeként nem veszi fel a mandátumát, de Magyar most már úgy látja, az EP-képviselői munka és az itthoni pártépítés nem zárja ki egymást....
A Fidesz a harmadik legnagyobbá váló EP-frakcióból kimaradva mutatja, miért nehéz a jobboldal...
A Fidesz a korábbi magabiztos nyilatkozatok ellenére nincs, és egy jóval kisebb román párt felvételére hivatkozva szinte biztosan nem is lesz az ECR-ben. Mik most a lehetőségei?
Az önállóan is létező KDNP hivatalosan is szakít a Tisza Pártot befogadó EPP frakciójával
Hölvényi György három évig bírta a Fidesz távozása után, de úgy látja, annyira balra tolódott a Néppárt EP-frakciója, hogy már békéről, családról, genderről se lehet beszélni.
A KDNP kilép az Európai Néppártból és annak frakciójából is
Előre szóltak, hogy ha Magyar Péter bekerül a néppárti frakcióba, ők kilépnek. Ezt annyira betartották, hogy a frakció mellett magát a pártcsaládot is otthagyják.
Felvették a Tisza EP-képviselőit az Európai Néppárt frakciójába
A jobbközép európai parlamenti frakció úgy döntött, beengedi a Tisza Párt képviselőit, köztük Magyar Pétert, így teljesült az egyik feltétel, amihez a KDNP a kilépését kötötte.
Magyar–Weber-találkozó: „Reméljük, ez egy gyönyörű európai barátság kezdete”
Az Európai Néppárt elnök-frakcióvezetője is segített helyretenni a magyar média nagy részén átsöprő félreértést a KDNP tagságáról. Azt is elmondta, hogyan élte meg a Fidesz távozását a csoportból.
Semjén Zsolt szerint Cser-Palkovicsnak igaza van, erősödhetne a KDNP Székesfehérváron
A KDNP-nek beszóló fideszes Cser-Palkovics Andrást kíváló városvezetőnek tartja.
Ha felveszik a Tisza Pártot, a KDNP kilép az Európai Néppártból
Ezt Semjén Zsolt jelentette be, miután Manfred Weberrel tárgyalt Budapesten. Ugyanakkor úgy tűnik, az EP-frakció esetében csak az lenne elfogadhatatlan nekik, ha Magyar Péter is beülne az EP-be.
Magyar Péterrel és Semjén Zsolttal tárgyal Budapesten a néppárti vezető, a frakciótagság lehet a tét
Manfred Weber arról egyeztet Magyarral, hogy a Tisza Párt képviselőit felvegyék az Európai Néppárt EP-frakciójába, ahonnan a Fidesz távozott, de a KDNP nem. Hogy utóbbi is marad-e, azon múlhat, mire...
Kövess minket Facebookon is!