VSquare: Már a NATO-n belüli információáramlást akadályozza, hogy kétséges Magyarország lojalitása
A szövetségi rendszer belső ügyeire rálátó források szerint inkább alternatív csoportokban adnak egymásnak hírszerzési információkat a tagállamok, így hozzánk kevesebb dolog jut el.
Orosz hekkerek: a magyar külügy rendszerének feltörése csak a jéghegy csúcsa
Még ha csak látszólag ártalmatlan és nem titkos emailekhez, fizetési vagy szabadságolási adatokhoz is fértek hozzá a magyar külügyminisztériumban, ezekkel is komoly kárt lehet okozni. A kulcsszó a...
Az uniós tagállamok külügyminiszterei megállapodtak az iráni szankciók kiterjesztéséről
Jeruzsálemben gázolásos merényletet kíséreltek meg. Hírösszefoglalónk a több mint fél éve tartó izraeli–gázai konfliktusról.
Magyar politikusokat is pénzelhettek Moszkvából, hogy oroszbarát propagandát terjesszenek az unióban
Az összegeket egy olyan hálózaton keresztül kapták, ami a prágai székhelyű Voice of Europe híroldalt működtette. Információk szerint az ügy mögött állítólag egy orosz oligarcha, Putyin barátja áll.
Van, akit kiutasítottak, de sok orosz diplomata továbbra is szabadon kémkedhet Brüsszelben
A belga kémelhárítás hiába gyanúsította meg kémkedéssel az oroszok EU-képviseletének vezetőjét, őt továbbra sem utasították ki.
Itthon sem lépünk fel igazán az orosz kémek ellen, de Ausztriában még rosszabb a helyzet
Az osztrákoknál nem számít bűncselekménynek egy más ország utáni kémkedés, a lengyelek viszont belehúztak a kémelhárításba.
Szankciókat vezetett be az Egyesült Államok a szerb hírszerzés vezetője ellen
Az amerikaiak szerint Aleksandar Vulin a pozíciójával visszaélve segítette az oroszokat és egy illegális fegyverkereskedőt is.
Nem gyűjtött adatokat a kínai kémballon a Pentagon szerint
Az amerikai védelmi minisztérium szerint azért nem, mert ők kivédték.
Hosszú évekig működhetett szabadon itthon egy orosz kém, akit tavaly kiutasítottak Szlovákiából
Anton Gorjev diplomáciai álcában működhetett 2012 és 2020 között Magyarországon orosz hírszerzőként. Szélsőséges csoportokkal tartott fenn kapcsolatot, konzulként súlyos ügyekben járt el, amiről a...
Amikor amerikaiak milliói döbbentek rá, hogy a saját kormányuk megfigyeli őket
Edward Snowden tíz éve rántotta le a leplet az amerikai hírszerzés minden képzeletet felülmúlóan kiterjedt tömeges adatgyűjtéséről. Ezzel egy évtizeddel később is meghatározza azt, hogyan...
Kövess minket Facebookon is!