Gyógyszergyártó

RSS

Három új gazdasági intézkedés: az egyik segít, a másik a vártnál kisebb, a harmadik talán valamit...

A Szép-kártyán levő összegeket ideiglenesen hideg élelemre is költhetjük, egyes vállalkozásoknak csökken az energiaszámlájuk, a gyógyszercégek pedig valamivel kevesebb különadót fizethetnek....

A kormány a gyógyszergyárak különadójával átlépte a Rubicont, és talán nem is tudja, mit kockáztat

Az egyik legfontosabb kérdés, hogy a globális versenyben miként ítélik meg a jövőben a nemzetközi cégek azt a Magyarországot, amely már az exportcégeket is különadóval terheli.

Emelkedő gyógyszerárakat hozhat a kormány új különadója

A plusz költségeket a gyártók átterhelhetik a vásárlókra. Az új különadó furcsa abból a szempontból, hogy a kormány nem határozott meg adómentes értékhatárt.

Váratlanul új különadót vezet be a kormány, a gyógyszergyártókat érinti a változás

A nyáron bevezetett extraprofitadót egészítették ki, valószínűleg a költségvetési hiány enyhítése a cél. A várakozások szerint 30-33 milliárd forint folyhat be csak a Richter gyógyszergyártól.

Öt év alatt túlestünk kibertámadáson, hurrikánon, világjárványon, aztán jött a háború

Nem várt nehézségek elé állítja a koronavírus-járvány és az orosz–ukrán háború a gyógyszergyártókat, néha olyan apróságon is elbukhat az ellátási lánc, mint a címkenyomtatás csúszása, miközben egy...

Népszava: Új megállapodást sürgetnek a gyógyszergyártók az extraprofitadóról

A lap úgy tudja, a magyar gyártók védelmében került be a jogszabályba a tízezer forintnál olcsóbb és drágább termékek adósávjának megkülönböztetése, de a gyártók így is elhibázottnak tartják a...

Jogtalanul szedett be egy csomó áfát az állam a gyógyszergyártóktól, most milliárdokat fizethet...

Az Európai Unió Bírósága a NAV ellen ítélt egy olyan ügyben, ami az összes nagy, a NEAK-nak beszállító gyógyszercéget érinti. A magyar áfatörvényt át kéne írni, nincs összhangban az EU-joggal.

Szerdán hagyja jóvá az EU a 160 millió adag Moderna-vakcina rendeléséről szóló megállapodást

Az egyelőre 90-94,5 százalékos hatékonyságúnak bizonyuló vakcinából minden tagállam egyszerre, azonos feltételekkel kaphat.

Kövess minket Facebookon is!