Történelmi csúcson a Richter – jól jártak, akik ebbe fektették a pénzüket

2024. július 29. – 23:08

Történelmi csúcson a Richter – jól jártak, akik ebbe fektették a pénzüket
A Richter Gedeon Nyrt. új központja a főváros X. kerületében az átadás napján, 2024. június 13-án – Fotó: Mónus Márton / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn délelőtt átlépte a 10 ezer forintos lélektani határt az egyik legnagyobb magyar tőzsdei cég, a Richter részvényárfolyama. Ez azt jelenti, hogy a neves magyar gyógyszergyár nagyjából 1900 milliárd forintot ér.

A Richter árfolyama az 1994-es tőzsdére bocsátása óta kisebb-nagyobb kilengésekkel emelkedik. Legutóbb az orosz-ukrán háború kitörésekor esett vissza tartósan, tavaly év eleje óta viszont megint viszonylag stabilan nő.

Az elmúlt egy évben amúgy az OTP árfolyama is nagyon gyors ütemben nő, nem véletlen, hogy a Budapesti Értéktőzsde indexe hétről hétre új rekordokat dönt.

A Richterben a hozzáértők szerint egyébként simán van még potenciál. A Portfolio legutóbbi elemzése szerint nagyon-nagyon le van értékelve a többi gyógyszeripari céghez képest, és elemzők szerint 12 hónapon belül még 11 százalék növekedéssel 11 400 forint körül alakul majd egy részvény ára.

A magyar tőzsdei cégek egyébként is le vannak értékelve a régiós országokhoz képest, részben azért, mert az állam folyamatosan különadókkal sarcolja őket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!