Lobbanás volt egy budapesti gyógyszergyárban, ketten megsérültek

2024. szeptember 23. – 11:13

Másolás

Vágólapra másolva

Lobbanás történt hétfő reggel Budapest X. kerületében, az Egis Gyógyszergyárban. A 24.hu értesülései szerint a technológiai gyártás során történt gyors égés, úgynevezett lobbanás, két sérültet vittek kórházba a mentők. A lap szerint a katasztrófavédelem mobillaborja is kiérkezett a Keresztúri úti gyárhoz, de veszélyes anyagot nem mutattak ki a mérések során az üzem területén kívül, és nem volt szükség tűzoltói beavatkozásra sem. Ezt megkeresésünkre a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője, Kisdi Márk Máté is megerősítette.

A baleset részleteivel kapcsolatban kerestük a mentőszolgálatot és az Egis Gyógyszergyárat is. Az Országos Mentőszolgálat kérdéseinkre azt felelte, a helyszínre riasztott mentőegységek két férfit láttak el, akik súlyos égési sérüléseket szenvedtek. Fájdalomcsillapítás és protokoll szerinti sürgősségi beavatkozások után a sérülteket sürgősségi osztályra szállították.

Nem sokkal dél után a gyógyszergyár közleményt adott ki a balesetről, ebben azt írják, hétfő reggel a hatóanyaggyártás során használt egyik oldószer gyulladt meg. A tüzet az üzem dolgozói azonnal eloltották, veszélyes anyag nem került a környezetbe. A helyszínhez a vállalat létesítményi tűzoltói és mentők is kiérkeztek, a baleset körülményeit szakembereik a hatóságokkal együtt jelenleg is vizsgálják, a két sérült orvosi ellátása szintén tart még. A gyógyszergyár közleménye kiemeli, hogy a telephely környékén lakók és dolgozóik biztonságát az esemény nem veszélyezteti.

Csécsi Soma, a BRFK szóvivője a 24.hu-nak azt mondta, a rendőrség büntetőeljárásban vizsgálja az eset körülményeit, a lap szerint foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indítottak nyomozást, ismeretlen tettes ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!