Fővárosi Önkormányzat

RSS

Nem áll le a budapesti tömegközlekedés, az állam még idén átutalja a 12 milliárd forintot a BKK-nak

Karácsony Gergely és Palkovics László hétfő reggel aláírta a közlekedési vállalat állami támogatásáról szóló szerződést.

Egy újabb hangfelvételen arról beszélnek, hogy a pályázók befolyásolni tudják a fővárosi kiírásokat

Az Anonymousként emlegetett szivárogtató újból jelentkezett, a hangfelvételen olyan emberek tanakodnak a városházi pályáztatásról, akiknek ahhoz nincs közük hivatalosan.

Tíz kellemetlen kérdésben várja a kormány válaszát Karácsony Gergely

Az iparűzési adó megfelezése, a gépjárműadó elvonása és a Diákváros miatt fordulhat a főpolgármester Orbánékhoz.

Vizsgálóbizottságot állíthat fel a főváros a Városháza eladásáról szóló hírek miatt

Nem kívánjuk eladni, nem kívántuk eladni, és a közeljövőben sem fogjuk eladni – mondta Gy. Németh Erzsébet a Városháza épületéről.

MNO: Több nyomozást is folytat a rendőrség a Városháza-ügyben

Több feljelentés is érkezett, csalás, vesztegetés, hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt is nyomoznak.

Már évekkel ezelőtt felbukkant a Városháza körül Berki Zsolt, akkor egy grúz–izraeli kör üzlete miatt

Egyre inkább úgy tűnik, hogy Gansperger Gyula és Berki Zsolt a Városházával kapcsolatos felvételek alapján összerakható sztori főszereplői. Utóbbi régóta tűnik fel budapesti bizniszek körül, Gansperger pedig a jelek szerint mostanában egy gazdag befektetőcsaládot segítve próbált tájékozódni, vajon meg lehet-e venni a Városháza épületét – így kerülhetett kapcsolatba Berkivel, Bajnaival és Bartscsal is.

Bajnai Gordon szerint titkosszolgálati módszerekkel figyelték meg, amikor találkozott Gansperger Gyulával

A volt miniszterelnök reagált arra, hogy az ő neve is belekeveredett a Városháza-ügybe.

Kellemetlen kérdésekben fordulhat Karácsony a kormányhoz, bliccel az állam a fővárosban

Nem válaszolt Orbán Viktor Karácsony levelére, a tömegközlekedés 12 milliárd forintos állami normatívájával még mindig tartozik a kormány. Kiss Ambrus kevés esélyt lát arra, hogy vizsgálóbizottság álljon fel a Városháza eladásának ügyében.

Karácsonyék kötelezővé teszik a maszkviselést Budapesten a zárt terekben

Szombattól pedig a fürdők csak védettségi igazolvánnyal vagy az oltást igazoló dokumentummal látogathatók.

Büntetőfeljelentést tesz rágalmazásért a főpolgármester-helyettes, sajtó-helyreigazítási pereket indít a főváros

Rendkívüli sajtótájékoztatón reagált a városvezetés a friss hangfelvételre és az egész városházi ügyre.

A Városházát átszövő „jutalékos” ingatlanértékesítési rendszerről beszélnek egy újabb hanganyagban

Újabb hanganyagot tett ki az az anonim szivárogtató, aki eddig a Városháza állítólagos eladási szándékát igyekezett bizonyítani. Ebben az új anyagban vélhetően Gansperger Gyula üzletember magyarázza, szerinte miként működnek a dolgok a Városházán. Karácsony nem kerül szóba, a helyettese, Kiss Ambrus igen.

Újabb felvétel került elő a Városháza eladásával kapcsolatban

A felvételen egy Barts Balázsként (a Fővárosi Vagyonkezelő igazgatójaként) bemutatkozó férfi vázolja, szerinte hogy lehetne eladni a Városházát, és újat építeni helyette. A főváros vezetése elismerte, hogy készült egy olyan döntés-előkészítő tanulmány, amiben a Városháza fejlesztésével kapcsolatban minden lehetőséget számba vettek, de végül úgy döntöttek, hogy az épület maradjon az önkormányzaté.

Karácsony a városházi telekeladásról: Hülyeségek miatt nem tudok feljelentést tenni

„Ha feltennék a Youtube-ra egy beszélgetést, amiben azt mondják, hogy Orbán Viktor marslakó, és kiszivárogtatnám, még nem bizonyítaná, hogy az is”, mondta a főpolgármester.

Egy hangfelvétel szerint a Városházát árusítani akaró vállalkozó egy másik telekeladásban is kavart, Karácsonyék erre közzétették az ügylet részleteit

Egy nyílt pályázatról volt szó, ami még Tarlós idejében kezdődött, majd egyetlen jelentkező volt, aki ráadásul inkább NER-közeli. És a fideszesek is megszavazták az eladást.

Karácsony Gergely megtette a feljelentését – mit tudunk a Városháza állítólagos eladásáról szóló Index-sztoriról?

Furcsa szerződésből szivárgott ki két oldal az Index portálon. Egy ingatlaniroda és egy ma már kényszertörlési eljárás alatt álló cég a Városháza épületéről kötött valamilyen megállapodást. Összeszedtük, hogy eddig mit lehet tudni az ügyről.

Kötelező az oltás a budapesti bentlakásos szociális intézmények dolgozóinak

Karácsony Gergely főpolgármester szerint ezekben az intézményekben már 92 százalék feletti az átoltottság, de ott a legnagyobb egy járványgóc veszélye is.

Összefogva állnak a sarkukra a fővárosi cégek szakszervezetei

Hét érdekképviseleti szerv együtt alapította meg a FÖX-öt, hogy hatékonyabban képviseljék a dolgozói oldalt a rémes anyagi helyzetű fővárossal szemben.

A főváros bevezeti a kötelező maszkviselést a budapesti fenntartású mozikban, színházakban, az oltási kötelezettségről tárgyal a szakszervezetekkel

Karácsonyék szeretnék, ha a kormány bevonná őket a rendeletalkotásba, nem csak éjszaka értesülnének mindenről a Magyar Közlönyből.

Emmi: Egyelőre nem lesz kötelező a maszkviselés, de nincs is betiltva

A minisztérium szerint Magyarország védőoltással védekezik a járvány ellen, pedig lelassult az oltakozási hajlandóság.

Megnyerte a fővárosi patkánypert a Bábolna Bio

47 év után elvesztették a munkát egy olyan konzorcium mögé szorulva, amelynek az ajánlatát érvényteleníteni kellett volna. Kártérítést fognak kérni a fővárosi önkormányzattól.

Megszavazták, ingyenes lesz a tömegközlekedés a 14 év alattiaknak Budapesten

Már szeptember 2-tól. A főváros ezzel akarja visszacsalogatni az utasokat a tömegközlekedéshez a járvány után.

Döntött a közgyűlés: megvétózzák az atlétikai vb-t, ha a kormány végrehajtja a Fudan-törvényt

Karácsony szerint a kormány megszegte az alkut a Fudan-törvénnyel, és ha átadják a Diákváros területeit a kínai egyetem kampuszának, visszavonják a hozzájárulást a vb-rendezéshez. Az atlétikai szövetség már előre jelezte, hogy szerintük nincs érdemi következménye a főváros döntésének. A fideszes képviselők kampány-közgyűlésről beszéltek, és a dugók miatt támadták a főpolgármestert.

Medián: A fővárosiak kis részét zavarja csak a budapesti dugóhelyzet

Egy friss felmérés szerint nem zavarja a fővárosi tömegközlekedőket, de még az autósokat se nagyon a fővárosi közlekedés helyzete. Pedig elég brutális dugók vannak Budapesten, és ezen az iskolakezdés aligha segít.

A főváros egyelőre hiába várja a BKV 12 milliárd forintos kormányzati támogatását

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes szerint Tarlós István idejében a főváros rendre megkapta ezt a pénzt.

Mentsük meg a főváros utolsó neonreklámjait!

Budapest legyen olyan fényes, mint Párizs – adta ki 1969-ben a párt az új irányvonalat, és három év alatt a fővárost sok ezer neonreklám lepte el. Ám a lakosságot olykor zavarta a fény vagy a neonok „zümmögése”. Aztán az állami vállalatok megszűntek, a neonok üvegei eltörtek, a fények lassan kialudtak. Ma már alig pár száz egyedi remekmű maradt fenn, lelkes civilek a 24. órában szeretnének lépni, és a Fővárosi Önkormányzat segítségét kérik.

Kivéreztetve érzik magukat az ellenzéki kerületek, miközben a kormány szerint ők brutális összeggel támogatják Budapestet

Megnéztük, hogyan lehetséges ez. A kormány – részben a járványra hivatkozva – elvont egy csomó forrást a településektől, majd nagyrészt politikai alapon szelektálva mégis adott egyedi támogatásokat, pályázati forrásokat. Miért zavarja ez olykor a kormánypárti településeket is, és mit tehetnek azok, akik kimaradnak az „aranyesőből”?

Gulyás Gergely csúsztatásokkal kreált politikai fegyvert a Semmelweis Egyetem vizsgálatából

A miniszter az antitestmérések ügyében élesen bírálta a fővárost és Karácsony Gergelyt, de több olyan állítást is tett, amelyek szakmailag nem állják meg a helyüket.

A fővárosi antitestvizsgálat első eredményei szerint a Sinopharm-vakcina után a leggyakoribb, hogy nincs elég ellenanyag az idősek szervezetében

A vizsgálat nem reprezentatív a 60 év feletti lakosságra, de 1760 esetben értékelhető eredmény született. A kínai vakcinával oltottak 76%-ánál találtak elég antitestet.

Ki miatt vannak dugók Budapesten? Az igazság odalent van

Teljesen eltérő politikai narratívák vannak arról, hogy ki miatt vannak gigadugók a belvárosban. A kormányzat szerint az „alkalmatlan” főpolgármester miatt, aki a nagy budapesti munkákra olyan cégeket választott ki, amelyek már máshol leszerepeltek. A főváros szerint pedig a kormány a saját mulasztásait próbálja elkenni. Történet egy púposodó, csavarodó hídról, sarukról és a G-napról.