Fiktív lakcím

RSS

Tényleg lehet mostantól legálisan csalni a lakcímmel a választásokon?

Utat nyitott a Fidesz a nagyüzemi voksturizmusnak? Ezzel akarják eldönteni azokat a körzeteket, amikben pár száz szavazaton múlhat, hogy melyik oldal nyer? Vagy alaptalan vádaskodás az egész? Legális, ha 200 ember jelentkezik be egy lakásba? Hogy a túróba lehet, hogy az ellenzék észre sem vette a lakcímtörvény módosításának veszélyeit? Egyáltalán, hány körzetet dönthet el akár pár száz átköltöztetett szavazó? Összeszedtük, mi a tétje a lakcímmel kapcsolatos szabályok módosításának.

Voksturizmus, trükközés támogatásokkal, iskolakörzettel? Szabad az út!

A kormány szerint csak a valósághoz igazítja a törvényt azzal, hogy a lakcím ezután nem a lakóhely címét jelenti, csupán adminisztratív kapcsolattartást az állammal. A gyakorlatban azonban olyan választási csalásokhoz vezet, amelyekkel eddig is kevesen buktak le, de ezután még illegális sem lesz. És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy a legálisan fiktív lakcímek az óvoda-, iskolakörzetnél és egyéb dolgokban is ügyeskedésre adhatnak módot.

Nem tett semmit a lakcímbiznisz ellen a szabolcsi falu polgármestere, ahova 340 embert jelentettek be Ukrajnából

Magyar nyelvtudás nélkül is megkapták a magyar lakcímet azok az ukrán állampolgárok, akiket Tornyospálcára jelentettek be. A faluban a Szabad Európa forgatott riportot.