Fekete-Győr András

RSS

A koronavírusos Márki-Zay Péter helyett Fekete-Győr András fog az utcán kampányolni

A Momentum volt elnöke péntek délelőtt Zsámbékon fog fórumot tartani.

Fekete-Győr András kapott 240 ezer forintot Mészáros Lőrinctől

A dolog előzménye, hogy Mészáros beperelte a Momentum korábbi elnökét, mert egy vitában bűnözőnek nevezte, és elvesztette a pert.

Novák Katalin is felszállt a Fekete-Győr-féle babahordozó-vonatra

Rákay Philip rosszul elsült gúnyolódása óta egyre többen posztolnak babahordozós férfiakat.

Philip betelefonált Bolgár úrhoz, hogy megvédje magát a kisbabahordozó-gate-ben

Nem azzal volt baja, hogy Fekete-Győr babusgatja a gyerekét, hanem minden mással.

Fekete-Győr: A bíróság ismét kimondta, hogy Mészáros Lőrincet lehet bűnözőnek nevezni

A felcsúti vállalkozónak nem tetszett, hogy a Momentum volt elnöke több interjúban is bűnözőnek nevezte. A bíróság elutasította a keresetét.

Donáth Annát választották a Momentum új elnökének

Az EP-képviselő Orosz Annát és Hollai Gábort előzte meg. Fekete-Győr András a sikertelen előválasztás miatt mondott le, miután nem szavaztak neki bizalmat. Donáth progresszív, zöld, szociálisan érzékeny politikát ígér. Júniusig szól a megbízása.

Jogszerűen nevezte gengszternek Tóth Csabát Fekete-Győr András

Az MSZP zuglói képviselője beperelte a Momentum politikusát, a bíróság azonban elutasította a keresetet.

Megjelölte a Momentum azt a 15 politikust, akit a közös ellenzéki listára javasol

A listát a leváltott elnök, Fekete-Győr András vezeti.

Fekete-Győr lesz a Momentum parlamenti listavezetője a választásokon

Bár az előválasztás után elbukta a bizalmi szavazást, és leköszönt a Momentum éléről.

Ellenzéki tüntető: A legjobb az lett volna, ha Gyurcsány lelép a színről

Párezren voltak az ellenzéki összefogás október 23-i tüntetésén: a színpadon ugyan arról volt szó, hogy Orbán az ellenfél és ellenzéki politikusok egységesen fognak fellépni ellene, de a közönségnek azért voltak kételyei még arról, hogy mennyire működik majd jól ez az összefogás.

Összefogás, nemzetegyesítés és persze harcos remények a választásokra az ellenzéki beszédek középpontjában

A fideszesek átcsábításától a most születő köztársaságon át a kicsik forradalmáig – az ellenzéki előválasztás öt miniszterelnök-jelöltje mondott beszédet az összellenzéki október 23-i gyűlésen.

Fekete-Győr András: Nem tudtam megítélni, mi lesz a bizalmi szavazás eredménye

Ragaszkodik ahhoz, hogy nem pártelnöki tevékenysége, hanem miniszterelnök-jelölti 3.5 százalékos gyenge eredménye volt távozása oka.

Orosz Anna veszi át a Momentum vezetését

Volt egy belső felmérése a pártnak, amelyben Márki-Zay és Karácsony közül a párttagok 65 százaléka Márki-Zayt támogatta. Fekete-Győr szerint teljesen normális, hogy a pártban rotáció van, ez is mutatja, hogy a közösség „nem fog elfideszesedni”.

Kerpel-Fronius: Orosz Anna veszi át a Momentum vezetését ügyvezetőként

Budapest momentumos főpolgármester-helyettese megköszönte Fekete-Győr Andrásnak az eddigi időszakot, amely azonban lezárult az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért zajló verseny kudarca után.

Elbukta a bizalmi szavazást Fekete-Győr András, leváltotta a Momentum küldöttgyűlése

Gyenge miniszterelnök-jelölti eredménye után a párt vezetését is elbukta Fekete-Győr.

Márki-Zay Pétert támogatja a Momentum az előválasztás második fordulójában

Fekete-Győr András szerint Márki-Zay a legesélyesebb Orbán legyőzésére. A Mindenki Magyarországa vezetője szeretne egy jobbközép frakciót a következő parlamentben, amelyhez mozgalma jelöltjei is csatlakozhatnának. Elfogadja Karácsony meghívását a szombati miniszterelnök-jelölti vitára.

Bizalmi szavazást kezdeményezett maga ellen Fekete-Győr András

Az előválasztási eredmények után joga van a Momentumnak eldönteni, hogy vele szeretnék-e végigvinni ezt a ciklust.

Megvan az előválasztás második fordulójának időpontja

Jövő vasárnaptól hét nap alatt dől el Dobrev Klára, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter csatája.

Fekete-Győr: Dobrev Klárával van messze a legkevesebb esélyünk Orbán ellen

A Momentum elnöke szerint a Jobbik szavazói elképedve nézhetik, hogy Jakab Péter éppen győzelemhez próbálja segíteni Dobrev Klárát.

Az ellenzéki előválasztás 10 fontos tanulsága

Dobrev Klára letarolta a vidéket, de nem volt elég. Karácsony Gergely esélyes volt, most nem az ő kezében van a sorsa. Márki-Zay Péter nagy döntés előtt. Bejött a DK–Jobbik-paktum. Az előválasztás érdemben befolyásolja a pártalkukat. A Fidesz nem tud mit kezdeni az intézménnyel. Tíz állítás az előválasztásról.

Fekete-Győr András: Az összeredmény oké, bizalmi szavazás viszont lehet

A Momentum elnöke szerint nem az volt az elsődleges cél, hogy megnyerjék a miniszterelnök-jelölti versenyt, hanem az, hogy a minél több mandátumot érjenek el.

Jól látszik, hol tarolt Dobrev Klára és hol igazán erős Karácsony és Márki-Zay

Dobrev 85 körzetet hozott a 106-ból, vidéken is egyenletes a támogatottsága, ellentétben a fővárosközpontú Karácsonnyal. A vidéken erősnek gondolt Jakab csak néhány helyen tudott kiemelkedni, Fekete-Győr András szinte láthatatlan, Márki-Zay Péter a fővárosban és Pest megyében is jól szerepelt. Böngéssze a hőtérképeinket!

Az ellenzéki előválasztás főbb eredményei és tanulságai röviden

Egyértelmű Dobrev győzelme, de a második fordulóban megszoríthatják. Melyik párt aratott leginkább, hol voltak a legnagyobb győzelmek, és hány nő lehet képviselőjelölt?

Dobrev Klára nyerte az ellenzéki miniszterelnök-jelölti verseny első fordulóját

Dobrev Klára az egyértelmű nyertes, Karácsonynak és Márki-Zaynak össze kell fognia, hogy valamelyiküknek legyen keresnivalója a második körben. Jakab és Fekete-Győr csalódott lehet az egyéni eredménye miatt, de pártjaik jelöltjei elég sok egyéni körzetet elhoztak.

Tárgyalnak a visszalépésekről, de előtte még jól odaszúrt egymásnak Karácsony és Márki-Zay

A Partizán csütörtök esti műsorában Karácsony Gergely, Fekete-Győr András és Márki-Zay Péter is vendég volt, Gulyás Márton nemcsak az előválasztási eredményekről kérdezte a miniszterelnök-jelölteket, hanem az esetleges egymás javára történő visszalépések lehetőségéről is.

Mit mutatnak az eddigi előválasztási eredmények?

Csütörtök estére várható végeredmény az előválasztáson, amelyen Dobrev Klára magabiztosan vezet. Kérdés, lesz-e visszalépés Karácsony és Márki-Zay között. Jakab Péter, aki Miskolcon is kikapott, és Fekete-Győr András kiesett. Az egyéni választókerületekben vesztett Kálmán Olga, Gy. Németh Erzsébet, Burány Sándor, Mesterházy Attila. Összefoglaló röviden.

Így zajlott a szavazatszámlálás második napja percről percre

Csütörtök éjjelre az összes szavazatot megszámolták, lezárult az előválasztás első fordulója. 106 választókerületben hirdettek győztest, Dobrev, Karácsony és Márki-Zay jut tovább a második fordulóba. Közvetítésünkben reggel óta követtük a legfontosabb fejleményeket és az eredményeket.

Fekete-Győr: Dobrev nem a megújulás embere, királycsinálók lehetünk

A Momentum elnöke vegyes érzésekkel fogadta az előválasztást, amelyen az 5. helyen áll a miniszterelnök-jelöltségért folyó versenyben. Szerinte a második fordulóban jobb lenne már csak két jelölt közül választani.