Erste Bank

RSS

Az Erste viheti a Commerzbankot, a Budapest Bank pedig az MKB-ba olvadhat

Túl sok a bank a magyar piacon – hallhatjuk évek óta. A bankszektor ugyanis „volumenjáték”, annyi táncosnak pedig nincsen helye a parketten, mint amennyien itthon próbálnak piruettezni. 2021 végén mintha a hazai intézmények évtizedes lemaradást próbálnának behozni, nagyon pezseg a tranzakciós piac.

54 milliós bírságot kapott az MNB-től az Erste Bank

Nagyrészt a különböző nyilvántartásokkal volt problémája az MNB-nek, de ettől biztonságosan működik a pénzintézet.

Fontos brókerházasság: az Erste megvásárolta a Random Capitalt

Mivel egy top 3-as brókercég vásárolta meg az egyik legismertebb hazai, független céget, jó eséllyel piacvezető lesz az új csoport. Egy tranzakció háttere.

Bikkfanyelvkedvelők, figyelem! Lenne itt egy kis ínyencség

A hír lényege az, hogy büntetést kapott az Erste Bank az MNB-től, a bírság indoklásának végigszenvedése azonban nem egyszerű feladat.

A moratórium már csak Magyarországon téma, legfeljebb rászorultsági alapon lenne szabad adni

Jelasity Radován, a Magyar Bankszövetség elnöke (egyben az Erste Hungary első embere) szerint a bankoknak – a moratóriumot leszámítva – nincs okuk panaszra, mert amikor élénkül a gazdaság, akkor sok a feladat: az utalás, a hitel, a befektetés. A bankvezér viszont az inflációt, már csak egykori jegybanki vezetőként is, nagyon komolyan venné.

Eladó Magyarországon a Commerzbank: indulhat a tülekedés

Furcsa értékesítési folyamatba kezdett a német Commerzbank Magyarországon. A bank deklaráltan elmegy, de ez nem tűnik jól előkészítettnek, a versenytársak azonnal bejelentkeztek a jobb munkavállalókért és az ügyfelekért. Öten-hatan azért vélhetően adnak majd ajánlatot a bank egészére is. De egyáltalán mit ér egy 1 százalékos piaci résszel bíró német bank Magyarországon?

Extra szabadnapot adnak a magyar Erste Banknál annak, aki beoltatja magát

A bónusznapot a plasztikkártya bemutatása után lehet kivenni.