Brazília

RSS

Bolsonaro után fellélegeztek, de újra fellángolt az őslakosok szenvedését hozó aranyláz

Brazíliában csendes háború zajlik a janomami indián törzset védelmezni próbáló kormány és az illegális aranybányászok között. Bár Lula elnök célként tűzte ki, hogy javít az őslakosok körülményein, a...

Több milliót sikkasztott társasházaktól a 71 éves nő, majd Brazíliába menekült

A debreceni nő több trükkel is megpróbálta elfedni a nyomait, de amikor lebukott, még a saját lakását is eladta, hogy valamennyit visszautaljon a társasházaknak.

Teljesen hamisak az adatok Bolsonaro oltásairól

A brazil főszámvevő hivatalának vizsgálata szerint a korábbi elnök nem lehetett ott és akkor, ahol az oltásokat elvileg kapta. Mondjuk Bolsonaro eddig is nyíltan vállalta, hogy nincs beoltva.

Családja előtt lőtték le, ezután derült ki, hogy rejtőzködő bérgyilkos volt a brazil férfi

Állítólag a saját felesége sem tudta, hogy a férje montenegrói bérgyilkos volt, aki álnéven bujkált az Interpol elől Dél-Amerikában.

DVD-t és a brazil Bin Ladent is kiengedték az ünnepekre a riói börtönökből, most már hajtóvadászat...

Ahogy más országokban, Brazíliában is kiengednek jó magaviseletű rabokat pár napra ünnepek idején. Sokan aztán nem mennek vissza, most több nagypályás bűnöző nyomát is bottal üthetik. Az egyik...

Meghalt Mario Zagallo, az egyik legnagyobb brazil focilegenda

Ő az egyetlen, aki kétszer is vébét tudott nyerni játékosként és edzőként egyaránt. Pelé halála után az utolsó élő tagja volt a híres 1958-as brazil keretnek.

Több száz rab, köztük két drogbáró lécelt le egy brazil börtönből, miután karácsonyra hazaengedték...

A raboknak elvileg még helyi idő szerint december 30-án este tíz óráig kellett volna visszatérniük, 255-en nem így tettek.

Hőgutában halt meg az a fiatal lány, aki Taylor Swift brazíliai koncertjén esett össze novemberben

A városi hatóságok szerint a hőérzet 59,3 Celsius-fok körül lehetett a koncert napján.

Elkapták Zinhót, Rio de Janeiro első számú ellenségét

Októberben a térségben 35 buszt és egy vonatot is felgyújtottak, miután a rendőrség végzett a milícia vezetőjének unokafivérével.

Bejelentette, hogy lényegében elcsatolná a szomszédos ország kétharmadát. De mi jön most?

A súlyos gazdasági és politikai válságba csúszott Venezuela elnöke már egy jövő évi választásra melegíthet a kardcsörtetéssel Guyana felé. Noha a háború esélyét csekélynek tartják, nem véletlenül...

Kövess minket Facebookon is!