Állami gondozott

RSS

Gyivis, zacis, lelences – ma van az állami gondoskodásban élő gyerekek napja

Nem is olyan rég még így címkézték az állami gondozott gyerekeket. 23 ezer gyerek él szülők nélkül Magyarországon, további 140 ezer gyerek bármikor elveszítheti a családját.

Bruce Perry a magyar gyermekvédelem irányítóinak: Ne hagyják magukra az embereiket!

A traumakutatással foglalkozó amerikai sztár-gyermekpszichiáter magyaroknak szóló előadásában arról beszélt: muszáj törődni a nehéz sorsú gyerekekkel dolgozókkal is.

A trauma áthuzalozza az agyat, de mindig van remény

Miért káros azt mondogatni, hogy a gyerekek mindent kibírnak? Hogyan segíthetünk a traumatizált gyerekeknek? Szülőként mivel tehetjük ellenállóbbá, erősebbé a gyerekeinket, és mi tudná az állami gondoskodásban élők helyzetét jobbá tenni? Exkluzív interjú a gyerekkori traumák amerikai szakértőjével, dr. Bruce D. Perry gyermekpszichiáterrel.

Ha állami gondozott vagy, jó eséllyel előbb-utóbb az utcán kötsz ki

Sok fiatal azután vált hajléktalanná, hogy kikerült az állami gondozásból egy friss felmérés szerint. Ők még a hajléktalanok között is hátrányos helyzetűnek számítanak: kevésbé iskolázottak, gyakrabban kell az utcán aludniuk, és jobb híján guberálásból és kéregetésből élnek. Az ellátórendszer nem képes felkészíteni a fiatalokat az önálló életre, az otthonteremtési támogatás pedig semmire sem elég.