Megszökött a gyermekotthonból egy 13 éves lány, befogadták, de cserébe pénzért kellett szexelnie férfiakkal

2024. február 17. – 08:17

Másolás

Vágólapra másolva

Vádiratot nyújtott be a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség öt férfival és egy nővel szemben szexuális visszaélés bűntette és egyéb bűncselekmények miatt – írja az ügyészség. Az elkövetők arra vettek rá egy 13 éves lányt, hogy pénzért szexeljen férfiakkal.

A vádirat szerint 2022. október 29. és november 10. között két férfi és egy nő egy Tatabányától nem messze fekvő településen befogadott egy gyermekotthonból szökésben lévő 13 éves lányt. Az egyik férfi ebben az időszakban többször szexelt a lánnyal, akit a befogadásért cserébe ezen kívül prostitúcióra bírtak.

A nő egyik férfi ismerőse – aki nem tudott arról, hogy a lány még kiskorú –, illetve a nő felhívtak egy-egy férfit arra, hogy találkozzanak a kislánnyal, aki pénzért cserébe szexuális szolgáltatást nyújtott nekik. A két férfi tudott arról, hogy a sértett még nem töltötte be a 14. életévét, a szexuális cselekményért 50 000, illetve 15 000 forintot fizettek.

Az ügyészség vádiratában a gyermekkorú személyt prostitúciós tevékenység végzésére kényszerítő elkövetőkkel és a gyermekprostitúciót kihasználó férfiakkal szemben szabadságvesztést és közügyektől eltiltást indítványozott. A vádhatóság a sértett kiközvetítésében részt vevő férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott, továbbá három férfival szemben indítványt tett arra is, hogy a bíróság végleges hatállyal tiltsa el őket minden tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kapcsolatos foglalkozástól, tevékenységtől.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!