Afgán menekültek

RSS

Nem tudják a kimenekített afgánok, mi lesz a sorsuk, mi a jogi státuszuk

Balassagyarmaton elszállásolt afgánokkal beszélt az Átlátszó. Négy katona, aki a magyar listán volt, állítólag még mindig kint van.

A tálibok hatalomátvétele megtépte az afgán devizát, az afgánit

Ugyanakkor a gépfegyverrel üldögélő afgán jegybankelnök fotójáról kiderült, hogy az csak egy „kacsa”.

Magyarok vitáztak arról, miként lehetett volna kisebb az afganisztáni fiaskó

Az Egyesült Államok nagyot hibázott, mert miután beismerte a két évtizedes projektje kudarcát, humanitárius katasztrófát indított el, újra egy potenciális menedékhelyet teremtett a nemzetközi terrorizmusnak? Afganisztánról rendezett vitát a kormányközeli Mathias Corvinus Collegium.

Merkel: A hazájuk közelében kell segíteni az afgán menekülteknek

Uniós politikusok szerint minél előbb kell cselekedni, mielőtt tömegek érkeznének az EU külső határaihoz, és a terrorszervezetek megerősödnének.

Joe Biden üzent a merénylet elkövetőinek: Le fogunk vadászni titeket

Az amerikai elnök hősnek nevezte az amerikai katonákat, akik életüket vesztették az afganisztáni evakuációs akciót ért terrortámadásban, és megtorlást ígért az Iszlám Államnak.

Összeszedtük, amit eddig tudni lehet az afganisztáni terrortámadásról

Száz fő közelében van a halálos áldozatok száma az összehangolt kabuli terrortámadásban. Öt pontban foglaltuk össze, mi történt csütörtökön Afganisztánban.

Nehéz kijutni Afganisztánból, de az se könnyebb, ami utána jön

Már ahhoz is szerencse kell, hogy kijussanak a reptérre vagy átjussanak a határon, de az afgán menekültek kálváriája itt nem ér véget. Innen zsúfolt táborok és a bürokrácia labirintusa vár rájuk. A hamarosan véget érő reptéri mentőakción túl is sokan próbálhatnak majd elmenekülni a tálibok uralma elől, a nyugati országok szerint azonban ezt a helyzetet a közelben kellene kezelni, a környező országokra mutogatnak.