Göd helyett a vármegye kapta meg a Samsung-gyár 6,8 milliárdnyi adóját

A város összbevétele idén nagyjából 5 milliárd forint.

Így változik meg az élet 2024-ben

Módosul az egyetemi felvételi és a tanárok szerződése. Elindul a visszaváltási rendszer, több változás jön az adórendszerben, fizetős lesz az M0-s autópálya és drágul az üzemanyag. De nem csak...

Második nekifutásra végre elindul az eÁFA-rendszer – kinek éri meg átállni?

Egyelőre választható lesz az eÁFA, de vállalkozóknak érdemes tájékozódni, ugyanis pár éven belül várhatóan ez lesz az egyetlen opció, sőt: idővel minden céges adónemet csak így lehet majd bevallani.

Lantos Csaba miniszter egykori titkos üzletére is fény derült az óriási ciprusi kiszivárogtatásból

Az Orbán-kormány energiaügyi miniszterének Cipruson volt egy cége abban az időben, amikor a Fidesz keményen támadott másokat az ilyen üzleteik miatt. A Direkt36 hozzájutott ennek a több százmillió...

2025-ben jön a feketeleves azoknak, akik a főállásuk mellett vállalkoznak

A parlament hamarosan elfogadhatja a kormány adóterveit. A csomag 2024-es része még csak a kisbenzinkutaknak fájhat, cserébe jön több hasznos változás: érkezik az e-ÁFA, kicsit még vonzóbb lesz a...

A kormány megszüntetheti a leggazdagabbak adóelőnyét

A Telex úgy tudja: készül az a jogszabály, amely bezárna egy, a leggazdagabbak által gyakran használt adómentes lehetőséget.

Későn ébredtek a cégek, sokan szorulhatnak a bevallásuk módosítására a NAV új elvárása miatt

A nemzetközi cégcsoportok magyar tagjainak életét nem könnyíti meg a transzferár-dokumentáció összeállítása, amire alig pár hónap volt felkészülni.

Igazi adójogi Armageddon az amerikai–magyar adóegyezmény vége – mit tegyenek az érintett cégek?

Az Egyesült Államok 2024-től korlátozás nélkül vethet ki a magyarok amerikai forrású jövedelmeire 30 százalékos forrásadót.

Kártérítési pert indít Iványi Gáborék egyháza a magyar állam ellen

Állításuk szerint jogtalanul fosztották meg a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget az egyszázalékos adófelajánlások gyűjtésétől.

Beláthatatlan károkat okozhat a magyar gazdaságnak az amerikai–magyar adóegyezmény megszűnése

2024-től várhatóan hazánk lesz az egyetlen uniós tagállam, amelynek nincs érvényes megállapodása az USA-val a kettős adóztatás elkerüléséről.

Kövess minket Facebookon is!