Egy boldog magyar 6,6 milliárd forinttal lett gazdagabb szombat este

2024. október 19. – 19:35

Másolás

Vágólapra másolva

Szombat este ismét kihúzták az ötös lottó nyerőszámait a Szerencseszombat című műsorban, és gazdára talált a valaha volt legmagasabb, 6 613 905 020 forintos nyeremény, mivel volt egy öttalálatos szelvény. A sorsolás után kiderült az is, hogy 147 darab négytalálatos szelvényt adtak fel a héten, ezek egyenként 545 925 forintot érnek. Volt még közel 11 ezer háromtalálatos, amelyek egyenként 7845 forintot fizetnek, a kéttalálatosokból pedig közel 190 ezret találtak, amelyek egyenként 1720 forint nyereményt jelentenek gazdáiknak.

Az ötös lottó nyerőszámai: 10, 3, 13, 33 és 12.

A Joker nyerőszámai: 3, 5, 6, 9, 1 és 1.

A Magyarországon legnépszerűbb szerencsejáték számhúzását először 1957. március 7-én tartották meg, végül néhány hónappal később valaki 855 ezer forintot nyert, miután mind az öt számot eltalálta. Azóta olyan népszerű ez a számjáték, hogy hetente több millió szelvényt ad el a Szerencsejáték Zrt. Korábbi cikkünk szerint majdnem lehetetlenre vállalkozik az, aki az összes számkombinációt megjátszásával akar biztosra menni, ahogy arról is részletesen írtunk, hogy bár anyagi nehézségei többé aligha lesznek annak, aki mind az öt számot eltalálja, pszichés terhekkel biztosan meg kell küzdenie.

Ha ezen túlesett, jöhetnek az átgondolt döntések, hiszen a megfelelő befektetési módokat kiválasztva akár meg is sokszorozhatja a nyeremény összegét, így családja generációkon át kivételes jómódban élhet. Bár befektetési tanácsadó cikkünkben összegeztük a 6,5 milliárdos rekordfőnyeremény fialtatásának értékpapír- illetve ingatlanalapú módjait, nem árt tudni, hogy világ leggazdagabbjai közé ennyi pénzzel még nem lehet felzárkózni, így például tovább kell spórolnia annak, aki Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő híres, közel 5 ezer négyzetméteres, 68 szobás szardíniai villáját, az unga-bunga néven elhíresült szexpartik egykori helyszínét szeretne birtokba venni, hiszen a Villa Certosát 500 millió euróért, vagyis (400 forintos euróárfolyammal számolva) kb. 200 milliárd forintért árulják.

Akinek a szombati sorsoláson esetleg mégsem húzták ki a számait, de a jövő héten ismét játszana, az sokat meríthet annak a pécsi férfinak az esetéből, aki 1969-ben összesen közel 11 ezer szelvényt töltött, illetve töltetett ki az ezzel megbízott alkalmazottaival, a biztos nyeremény reményében, illetve felidézheti Andraschek László történetét, aki 2013-ban 636 millió forintot nyert a Skandinávlottón, majd feleségével felfedték kilétüket, így a Fortuna vendégei című dokumentumfilmnek köszönhetően bárki megismerhette a pénz jelentette váratlan felemelkedés és a féktelen zuhanás megrázó emberi drámáját.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!