Félmilliárd euróért eladó Silvio Berlusconi híres unga-bunga villája Szardínián

2024. február 1. – 14:09

Félmilliárd euróért eladó Silvio Berlusconi híres unga-bunga villája Szardínián
Berlusconi unga-bunga villája Szardínián – Fotó: Zappadu Farabola / Leemage / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Ötszázmillió euróért, vagyis kb. 191,5 milliárd forintért árulják Silvio Berlusconi tavaly meghalt volt olasz kormányfő híres szardíniai villáját, a Villa Certosát, ahol nemcsak George W. Bush volt amerikai elnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök nyaralgatott, de itt tartották az unga-bunga néven elhíresült szexpartikat is. Az MTI azt írja, hogy a vásárlás iránt érdeklődők szigorú előfoglalással nézhetik meg a közel ötezer négyzetméteren fekvő villát, ami 68 szobából áll, több mint 180 négyzetméteres garázzsal. A villát több mint 580 négyzetméteres mediterrán park veszi körbe, ahol három bungaló, egy kisebb szabadtéri színház, egy torony, valamint edzőterem sorakozik.

Berlusconi a hetvenes években vette a villát, aminek értékét 2021-ben még 260 millió euróra tették, de most már ennek közel kétszereséért árulják. Az örökösök, vagyis Berlusconi öt gyereke egy milánói ingatlanügynökségre bízták az eladást, ami reklám nélkül folyik a nemzetközi luxuskategóriájú piacon. A villát szintén milliomosok vagy befektetők vásárolhatják meg. Az olasz sajtó szerint akár szállodává is alakíthatják.

Silvio Berlusconi nemcsak George W. Bush amerikai, Vlagyimir Putyin orosz, vagy Tony Blair volt brit miniszterelnököt látta itt vendégül, de itt tartotta az unga-bunga néven elhíresült szexpartijait is. 2008 és 2009 között miniszterelnökként Berlusconi római, milánói és más olaszországi rezidenciáin rendezett partikon többtucatnyi fiatal nő fordult meg, akik ezért pénzt kaptak tőle. Az összejövetelek állítólag orgiákba csaptak át. Az egyik ilyen partin pedig ott volt a marokkói származású Karima El Mahrougról (Ruby Rubacuori), akiről kiderült, hogy csak 17 éves volt, a vád szerint pedig Berlusconi szexelt vele. Ezzel kapcsolatban több eljárás is indult az utóbbi tíz évben, de aztán 2021-ben Berlusconit végül felmentették.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!