Felmentették Berlusconit az unga-bunga-perben

2021. október 22. – 19:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bűncselekmény hiányában a bíróság felmentette a korrupció vádja alól Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnököt az unga-bunga-perben, írja az MTI.

Mi az az unga-bunga-ügy? Röviden: szexpartik. Hosszabban: 2008 és 2009 között miniszterelnökként Berlusconi római, milánói és más olaszországi rezidenciáin rendezett partikon többtucatnyi fiatal nő fordult meg, akik ezért pénzt kaptak tőle. Az összejövetelek állítólag orgiákba csaptak át. Az egyik ilyen partin pedig ott volt a marokkói származású Karima El Mahrougról (Ruby Rubacuori), akiről kiderült, hogy csak 17 éves volt, a vád szerint pedig Berlusconi szexelt vele.

A vádat lehallgatott telefonbeszélgetésekre, Berlusconi környezetéből származó információkra, valamint egyes érintett lányok elmondásara alapozták. A partikon részt vett Danilo Mariani zongorista is, aki viszont úgy vallott, ezeken „nem történt fizikai érintkezés, még csak atyai ölelés sem, legfeljebb kézfogás a volt miniszterelnök és vendégei között”. Szavai szerint mindig jelen voltak a pincérek, mérsékelten ittak, a legerősebb alkoholos ital is csak pezsgő volt, maga Berlusconi pedig jó házigazdaként ülve beszélgetett vendégeivel.

Ezzel kapcsolatban több eljárás is indult az utóbbi tíz évben. Berlusconit később korrupcióval is megvádolták, mert a vád szerint jelentős pénzeket utalt át a Ruby-ügyben beidézett tanúknak, hogy hamisan valljanak.

A bíróság most úgy döntött, a korrupció vádja alól felmentik Berlusconit, aki „megkönnyebbült, elégedett és boldog”, mondta róla az egyik védője.

A mostani felmentéssel azonban még nem szakadt vége az eljárásnak: Milánóban és Rómában ugyanis még folyik a per további mozzanatainak tárgyalása, és a partikon résztvevő lányoknak juttatott állítólagos hallgatási pénzek ügyének vizsgálata.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!