Ami biztos elő fog kerülni: Orbán Balázs '56-os kijelentése

2024. október 3. – 14:32

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Balázs múlt héten egy interjúban beszélt arról, hogy 1956-ból tanulva mi nem tettük volna azt, amit Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki igyekezett megvédeni az országát az orosz támadás után. A kormánysajtó kezdeti vagdalkozása után Orbán Viktor hibának nevezte a politikai igazgatója szavait, Orbán Balázs pedig elnézést kért, ha valakit megbántott volna. Orbán tehát a kormánypárt szerint is hibázott, de hiába vannak ordító ellentmondások a korábbi kommunikációja és a mostani kijelentései között,

a hiba beismerésén túl más következmény nem érte a miniszterelnök politikai igazgatóját.

Hétfőn a háza előtt csíptük el Orbán Balázst, hogy a kijelentéseiről kérdezzük, de a megfejtéshez nem jutottunk közelebb, sőt, egy enigmatikus párbeszéd is lezajlott, amit ember legyen a talpán, aki meg tud fejteni. Az ellenzéki pártok napok óta Orbán Balázs lemondását vagy menesztését követelik, és természetesen a parlamentben is központi téma volt az ügye, hiszen a Fidesz országgyűlési képviselőjeként és a miniszterelnök politikai igazgatójaként ott is jelen volt.

A Momentum még szórólapokat is osztott a fideszeseknek az ülés előtt, Fekete-Győr András pedig Gulyás Gergelyt faggatta róla, de csak annyi derült ki, hogy a miniszter szerint azzal, hogy azóta Orbán Balázs, sőt, a miniszterelnök is hibának minősítette a kijelentéseit, „az ügy a mi részünkről maximálisan le van zárva”. Gulyás azt is hozzátette, hogy szerinte a magyar Országgyűlésben azok, „akik egy diktatúrában a szabadságért és demokráciáért harcoltak, azok a Fidesz padsorai között ülnek.” Az ügy jelentőségéről ebben a cikkben írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!