Gulyás: Engem csak az érdekel, hogy ingyen tudjak meccset nézni

2024. október 3. – 15:46

Másolás

Vágólapra másolva

Miért emelték meg 500 milliárd forinttal az idei hiánycélt? – kérdezte az RTL. Technikai módosítás volt, mondta Gulyás, a hiányt százalékban adják meg, és a legutóbb tervezett 4,5% tartható lesz szerintük.

Számítottak rá, hogy a szuverenitásvédelmi törvény miatt kötelezettségszegési eljárás fog indulni, mondta a miniszter, és ha lesz bírósági döntés is ezzel kapcsolatban, akkor végrehajtják, csak a migránsokkal kapcsolatos döntéssel nem így járnak el. Van-e változtatnivaló a Szuverenitásvédelmi Hivatal gyakorlatában, kérdezte az RTL. Gulyás szerint egy év után mindig érdemes felülvizsgálni az ilyen intézményeket, de itt most nem lát nagy változtatnivalót. A Göd-Ért Egyesült elleni vizsgálatról a miniszter azt mondta, a hivatalt kérdezzék erről, mert nem ismeri közelről a civil szervezet működését.

A tévé kérdésére a forintárfolyam szintjéről és annak hatásairól Gulyás Gergely azt mondta, az MNB ügye, ráadásul most külpolitikai okok állnak a gyengülés mögött, így remélik, hamarosan visszaerősödik.

A futballisták és futballklubok adókedvezményéről az RTL azt kérdezte, lehet-e más szakma, amire kiterjeszthetnének ilyesmit. Gulyás szerint számtalan kedvező adózási forma van, pl. még ma is százezren katáznak, ami „még kedvezőbb”.

A médiacégek külföldről érkező forrásainak ellenőrzésére vonatkozó szabályozásokról Gulyás csak annyit mondott, ő nem ellenőzi a cégeket, csak válaszol a sajtó munkatársainak, „azt is tudom, az RTL forrásai honnan jönnek, mégis válaszolok önöknek” – mondta hozzátéve, hogy csak az bosszantja, hogy most már pénzért nézhet csak Bajnokok Ligája meccseket az RTL streamingszolgáltatásán. „Engem csak az érdekel, hogy ingyen tudjak meccset nézni” – közölte a miniszter.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!