Gyurcsány feljelentette a kormányt a 600 milliárd forintos irodaház-vásárlás miatt

2024. augusztus 26. – 08:36

Másolás

Vágólapra másolva

Hűtlen kezelés és pénzmosás gyanúja miatt feljelentést a Legfőbb Ügyészségen az Orbán-kormány 600 milliárd forintos irodaház-vásárlása miatt Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, közölte az ellenzéki párt sajtóirodája hétfőn reggel. „Egy súlyos lakhatási válság közepén, amikor az albérleti díjak és az ingatlanárak milliók számára megfizethetetlenek, egy szociáldemokrata kormány nem irodaházakra, hanem olcsó, megfizethető lakásokra költi az állami bevételeket” – olvasható a közleményben. A DK szerint a 600 milliárd forintból 15 ezer lakást lehetne venni egyetemi hallgatóknak, pályakezdőknek, fiatal házasoknak és családosoknak. „Amit az Orbán-kormány tesz, az közönséges lopás, köztörvényes bűncselekmény” – írták.

Augusztus 20-án derült ki, hogy az állam összesen 600 milliárd forintért vesz irodaházakat Budapest-szerte, ingatlanbecslők szerint az ingatlanok brutálisan túl vannak árazva. Ez a három épület a

A Válasz Online szerint a kormány a piaci árnál 40 százalékkal többet fizet az ingatlanfejlesztőknek, korábban kiderült, az irodaházak a miniszterelnökkel jó viszonyt ápoló Garancsi Istvánhoz, illetve a kormányfő vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthetők.

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke is hétfői sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy feljelentést tesz az irodaház-vásárlás miatt. Augusztus 21-én a Mi Hazánk is közölte, hogy hűtlen kezelés miatt feljelenti a kormányt. „Miután Tiborcz Istvántól és más kormányközeli oligarcháktól 600 milliárd forintért, legalább 40%-kal túlárazva vesz az állam irodákat titkosítva, feljelentést tett a Mi Hazánk Mozgalom a Btk. 305. §-a szerinti hivatali visszaélés és a 376. § szerinti hűtlen kezelés miatt a Központi Nyomozó Főügyészségnél” – olvasható a párt közleményében.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a legutóbbi kormányinfón azt mondta, nem látja, hogy az állam rossz üzletet kötne ezzel, mert speckó helyeket is ki kell építeni az irodákban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!