A kormány megveszi a Dürer Park irodaházait, 80 milliárdot már ki is fizettek

2024. május 29. – 10:20

A kormány megveszi a Dürer Park irodaházait, 80 milliárdot már ki is fizettek
Fotó: Property Market

Másolás

Vágólapra másolva

A kormány megvásárolja a Dürer Park irodaházait, a tervek szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Fejlesztési Bank, az MNV és több másik állami cég alkalmazottjai dolgoznának a Városliget melletti üvegépületekben – írja a 24.hu. A lap információi szerint az állam 80 milliárd forintot már ki is fizetett a beruházónak. A teljes vételár 120 milliárd forint lehet.

Szerda délelőtt a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményt adott ki, amiben azt írták:

a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., a Magyar Fejlesztési Bank, az EXIM, a Garantiqa, a Start Garancia cégek részére az állam megvásárolja a Dürer Park irodakomplexumot. A cégek várhatóan 2025 elején költözhetnek be az irodaházakba.

A 24.hu azt írja, hogy az állam képviseletében a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) még 2022-ben kötött előzetes megállapodást a Dürer Befektetési Kft.-vel. A Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market és a Tiborcz István-közeli Főnix Magántőkealap által jegyzett cég két irodaházat építtetett a Dürer Kert egykori helyszínén.

Szerda reggel a költözésről és a vásárlásról megkérdeztük a Nemzetgazdasági Minisztériumot és az MNV-t is. Amint válaszolnak, beszámolunk róla.

A kormány 2021-ben kiemelt beruházássá minősítette a Dürer Kert helyén épülő irodaház építését. Nem ez a terület az egyetlen, ami a NER-vállalkozók tulajdonában van, és ahova állami intézmények költöznének. Több állami intézmény és állami tulajdonú cég is a BudaParton bérelhet majd irodákat egy hozzánk került dokumentum szerint. A MÁV egy 15 emeletes új székházat venne ki a Mol-torony mellett, oda költözne a MÁV-csoport nagy része a Volánbusszal együtt.

Cikkünket frissítettük a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményével.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!