Vádemelést kezdeményezett a rendőrség a gyereket felrúgó karateedző ügyében

2024. augusztus 16. – 11:57

Másolás

Vágólapra másolva

Befejezte a szolnoki kalandpark ügyének vizsgálatát a rendőrség, miután a kalandpark üzemeltetője írásban tett feljelentést. Július közepén előkerült egy felvétel, amin az látható, hogy egy férfi olyan erősen kirúgta egy gyerek lábát a szolnoki kalandparkban, hogy a kisfiú ráesett a fejére. A rúgást elszenvedő kisfiú anyja a videóból tudta meg, hogy mi történt a gyerekével.

A gyereket felrúgó 56 éves karateedzőt kiskorú veszélyeztetése és súlyos testi sértés bűntettével gyanúsította meg a rendőrség. A férfit korábban nem tudta a rendőrség kihallgatni, mert külföldön tartózkodott.

A nyomozók végül vádemelési javaslatot tettek. Azt, hogy másokkal szemben követett-e el a férfi bűncselekményt, külön nyomozásban vizsgálják.

Miután nyilvánosságra került a videó, amin az edző lerúgta a kisfiút a kalandparkban, több korábbi tanítványai azzal vádolta meg, hogy velük is erőszakos volt a férfi. Egyikük egy fotót is közzétett, amin véraláfutások látszanak az arcán. Egy másik nő arccal-névvel arról beszélt a TV2-nek, hogy az edző korábban megerőszakolta.

A Magyar Karate Szövetség azt ígérte, hogy minden ügyet kivizsgálnak, és ha kell, további lépéseket tesznek. Két nappal a sokkoló videó kikerülése után a Magyar Karate Szakszövetség ideiglenesen, majd egy napra rá végleg eltiltotta a karateoktatástól a jászberényi férfit, megfosztotta díjaitól, és a fekete övet sem viselheti. Az esetre még Orbán Viktor is reagált.

(police.hu)


Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!