Volt tanítványai állítják, ököllel verte, megerőszakolta őket a jászberényi karateedző

2024. július 19. – 22:24

Másolás

Vágólapra másolva

Sorra jelentkeznek annak az edzőnek a volt tanítványai, aki felrúgott egy 7 éves kisfiút a szolnoki kalandparkban. Az egykori tanítványok közül egy nő arccal és névvel beszélt arról a TV2-nek,

hogy a férfi 17 évvel ezelőtt megerőszakolta.

Nádasi Adrienn azt mondta, hogy a férfi nem csak erőszakoskodott vele, de lelkileg is terrorizálta, azt mondta neki, hogy „ha nem ellenkeztél volna, akkor ez nem így történik, akkor te ezt élvezted volna.”

Előfordult, hogy a szexuális aktus után halálosan meg is fenyegette:

„Azt mondta, hogy szedjem össze magam, és ha ezt bárkinek el merem mondani, nyilvánosságra hozom, akkor engem meg fog ölni” – mondta a TV2-nek a nő a 17 évvel ezelőtti esetről. A riportban az edző több, arcukat nem vállaló volt tanítványa is fizikai erőszakról beszél, állításuk szerint az edző például a hajuknál fogva húzta végig őket a padlón.

Az RTL-nek szintén arca vállalása nélkül megszólalt a jászberényi karateedző volt barátnője és egykori tanítványa, aki 19 éves volt, amikor a férfi párkapcsolatba kezdett vele. A nő szerint először lelkileg bántalmazta őt az edző, később fizikailag is bántotta, ütötte-rúgta. Megszabta, hogyan öltözködjön, elidegenítette családjától is:

„Anyád egy szar, apád egy paraszt, ne menjél haza, minek mész te oda, nem kapsz ott semmit. Itt én vagyok egyedül az, aki az álmaidat megvalósítja, én vagyok az, aki szeret téged. Soha nem fogsz egy ilyen férfit találni, sőt soha nem fogsz férfit találni magad mellé, mert megcsal”

– mondta neki. A férfi később a fejébe vette, hogy a nő megcsalja, ekkor már fizikailag is bántalmazta:

„Nem egy pofont adott, vagy ilyesmi, hanem keményen, ököllel verte telibe a fejemet vagy a testemet, mintha edzésen lenne”

– mondja a nő, aki szerint a bántalmazás folyamatos volt: a monoklik miatt el sem tudott menni otthonról, azt kellett hazudnia, hogy beteg, de előfordult olyan is, hogy a férfi a hajánál fogva húzta a járdán.

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. kedden posztolta ki a Facebookra azt a videót, amin egy férfi akkora erővel rúgta ki egy gyerek lábát a szolnoki kalandparkban, hogy a kisfiú lefejelte a földet. A felrúgott kisfiú anyja az internetre kikerült videóból tudta meg, hogy mi történt a szolnoki kalandparkban.

Szerdán a jászberényi Yakuzák SE honlapján megjelent egy közlemény, amiben az egyesület elnöke vállalta a felelősséget, és lemondott posztjáról. A közleményről a Telexen is beszámoltunk, cikkünk megjelenése után azonban a bejegyzés eltűnt a sportegyesület honlapjáról. Az egyesületi elnök ebben azt írta, mindent megtesz, hogy az igazságszolgáltatás munkáját támogassa, és csak remélni tudja, hogy nem okozott lelki sérülést a kisfiúnak. A Magyar Karate Szakszövetség bejelentette, hogy eltiltja a gyereket felrúgó edzőt.

Pénteken rendkívüli képviselő-testületi ülést tartott a jászberényi önkormányzat képviselő-testülete, amin 13 szavazattal, egyhangú döntéssel úgy határoztak, hogy visszavonják a férfi önkormányzati kitüntetéseit.

Garázdaság gyanúja miatt nyomoz a rendőrség is a szolnoki kalandparkban történt gyerekbántalmazás ügyében. A férfi jelenleg külföldön tartózkodik, ezért eddig nem tudták gyanúsítottként kihallgatni. Felvették vele a kapcsolatot, és beidézte a rendőrség.

A Magyar Karate Szövetség örökre eltiltotta az oktatástól az edzőt, kizárták a szervezetből, és nem szervezhetnek többé tábort sem. A bántalmazó férfit a szövetség megfosztotta Magyarországon a dan fokozat (fekete öv) viselésétől, és véglegesen eltiltotta a karate mester cím használatától is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!