Örökre eltiltották az oktatástól a hétéves kisfiút felrúgó karateedzőt, és az egyesületét is kizárták a szövetségből

2024. július 19. – 20:19

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Karate Szövetség örökre eltiltotta az oktatástól azt az edzőt, aki felrúgott egy 7 éves kisfiút a szolnoki kalandparkban.

Tahon Róbert, a szövetség főtitkára arról beszélt az RTL Híradónak, hogy az edző egyesületét, a Yakuzák Sportegyesületet kizárták a szervezetből, és nem szervezhetnek többé tábort sem. A bántalmazó férfit a szövetség megfosztotta Magyarországon a dan fokozat (fekete öv) viselésétől, és véglegesen eltiltotta a karate mester cím használatától.

„A Magyar Karate Szakszövetség Elnöksége elhatárolódik a vállalhatatlan, a karate szellemiségéhez, tanításához, erkölcsi mércéjéhez méltatlan gyermekbántalmazási esettől, és minden hasonló esetben, a rendelkezésre álló eszközök teljes szigorával fellép az ilyen, és ehhez hasonló esetek teljes visszaszorítása érdekében” – írják a szövetség pénteki közleményében.

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. kedden posztolta ki a Facebookra azt a videót, amin egy férfi akkora erővel rúgta ki egy gyerek lábát a szolnoki kalandparkban, hogy a kisfiú lefejelte a földet. A felrúgott kisfiú anyja az internetre kikerült videóból tudta meg, hogy mi történt a szolnoki kalandparkban.

Szerdán a jászberényi Yakuzák SE honlapján megjelent egy közlemény, amiben az egyesület elnöke vállalta a felelősséget, és lemondott posztjáról. Az egyesületi elnök azt írta: mindent megtesz, hogy az igazságszolgáltatás munkáját támogassa, és csak remélni tudja, hogy nem okozott lelki sérülést a kisfiúnak.

A Magyar Karate Szakszövetség már csütörtökön bejelentette, hogy etikai eljárást indít az ügyben, és annak lezárultáig az edzőt mindennemű karate oktatási tevékenységtől eltiltja. A jászberényi önkormányzat képviselő testülete a pénteki rendkívüli ülésén úgy döntött, hogy visszavonják a karateedző önkormányzati kitüntetéseit.

A rendőrség garázdaság gyanúja miatt indított nyomozást. Beazonosították az elkövetőt, a férfi azonban jelenleg külföldön tartózkodik, ezért eddig nem tudták gyanúsítottként kihallgatni. Felvették vele a kapcsolatot, és beidézte a rendőrség. A rendőrség azt is vizsgálja, hogy a garázdaság mellett más, vagy súlyosabb bűncselekmény megvalósult-e az ügyben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!