Megvonta a gyereket felrúgó karateedző kitüntetéseit a jászberényi önkormányzat

2024. július 19. – 13:02

Másolás

Vágólapra másolva

Rendkívüli képviselő-testületi ülést tartott pénteken délelőtt a jászberényi önkormányzat képviselő-testülete, amin 13 szavazattal, egyhangú döntéssel úgy határoztak, hogy visszavonják annak a karateedzőnek az önkormányzati kitüntetéseit, aki egy szolnoki kalandtáborban felrúgott egy 8 éves gyereket, jelentette be a Facebookon a város polgármestere. Budai Lóránt azt írta, a döntéssel elítélték azt, amit a volt sportvezető tett.

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. kedden posztolta ki a Facebookra azt a videót, amin egy férfi akkora erővel rúgta ki egy gyerek lábát a szolnoki kalandparkban, hogy a kisfiú lefejelte a földet. A felrúgott kisfiú anyja az internetre kikerült videóból tudta meg, hogy mi történt a szolnoki kalandparkban.

Szerdán a jászberényi Yakuzák SE honlapján megjelent egy közlemény, amiben az egyesület elnöke vállalta a felelősséget, és lemondott posztjáról. A közleményről a Telexen is beszámoltunk, cikkünk megjelenése után azonban a bejegyzés eltűnt a sportegyesület honlapjáról. Az egyesületi elnök ebben azt írta, mindent megtesz, hogy az igazságszolgáltatás munkáját támogassa, és csak remélni tudja, hogy nem okozott lelki sérülést a kisfiúnak. A Magyar Karate Szakszövetség bejelentette, hogy eltiltja a gyereket felrúgó edzőt.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön elfogadhatatlannak és felháborítónak nevezte az ügyet, és azt mondta, az ilyen esetekben gyors és szigorú büntetésre van szükség.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!