Rétvári Bence a gyereket felrúgó karateedzőről: Gyors és szigorú büntetésre van szükség

2024. július 18. – 18:45

Másolás

Vágólapra másolva

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön elfogadhatatlannak és felháborítónak nevezte a szolnoki kalandparkban felrúgott gyerek ügyét, és azt mondta, az ilyen esetekben gyors és szigorú büntetésre van szükség – írja az MTI.

„A gyerekeket mindenhol védeni kell. A gyermekbántalmazók ellen a legszigorúbban lépünk fel. Nincs kibúvó, nincs kegyelem annak, aki gyermeket bántalmaz” – fogalmazott Rétvári Bence a közleményben. Azt is hozzátette, hogy a rendőrség a minél gyorsabb eljárásra törekszik, és a nyomozati iratokat is úgy állítják össze, hogy minél előbb ítélet születhessen.

Az államtitkár szerint gyors és szigorú büntetésre van szükség ilyen esetekben, a gyermekvédelmi törvény szigorításai pedig szerinte lehetővé teszik a súlyosabb büntetés kiszabását. A gyermekvédelmi törvényt egyértelműen a kegyelmi botrány hatására módosította a kormány, így a szexuális bűncselekményeknél eltörölték az elnöki kegyelem lehetőségét is. Ezen túl is

főként a gyermekek sérelmére elkövetett szexuális bűncselekményekről van szó benne, az olyan fizikai bántalmazásokra, mint a mostani, csak érintőlegesen térnek ki benne.

Csütörtökön az is kiderült, hogy a jászberényi polgármester korábbi bejelentésének megfelelően valóban rendkívüli képviselő-testületi ülés lesz, amelyet azért hívtak össze, hogy minél előbb visszavonják gyereket felrúgó edző 2015-ös díját és az azzal járó pénzjutalmat. Budai Lóránt polgármester a Telex kérdésére azt írta, az ülés holnap reggel 9-kor kezdődik majd.

Mivel jogszabályi rendelkezés alapján az ügyben zárt ülést kell tartani, azon csak a képviselő-testület tagjai és a Polgármesteri Hivatal vezető munkatársai vehetnek részt. Budai azt írta, korábbi hasonló esetről nem volt tudomása, ezekről ő is csak a napokban olvasott a sajtóban. Azt is hangsúlyozta, hogy kizárólag a Yakuzák SE az ügy miatt lemondott elnökének viselkedését ítélik el, a sportegyesülettel szemben nem terveznek lépéseket. A Magyar Karate Szakszövetség már bejelentette, hogy eltiltja a gyereket felrúgó edzőt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!