Eltiltja a Magyar Karate Szakszövetség azt az edzőt, aki durván felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

2024. július 18. – 12:22

Másolás

Vágólapra másolva

„A Magyar Karate Szakszövetség a Fegyelmi Szabályzatának és az Etikai és Gyermekvédelmi Szabályzatának megfelelő eljárásokat sürgősen megindítja az érintett személy ellen, és az eljárás lefolytatásának végéig az érintett személyt mindennemű karate oktatási tevékenységtől eltiltja” – közölte a Magyar Karate Szövetség csütörtökön a szolnoki kalandparkban egy 8 éves kisfiút felrúgó, jászberényi karate edzővel kapcsolatban. A férfi akkora erővel rúgta ki a gyerek lábát a szolnoki kalandparkban, hogy a gyerek lefejelte a földet, az esetet rögzítette egy kamera is, a videót a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. kedden posztolta ki a Facebookra.

Szerdán a jászberényi Yakuzák SE honlapján megjelent egy közlemény, amiben az egyesület elnöke vállalta a felelősséget, és lemondott posztjáról. A közleményről a Telexen is beszámoltunk, cikkünk megjelenése után azonban a bejegyzés eltűnt a sportegyesület honlapjáról. Az egyesületi elnök ebben azt írta, mindent megtesz, hogy az igazságszolgáltatás munkáját támogassa, és csak remélni tudja, hogy nem okozott lelki sérülést a kisfiúnak.

A Magyar Karate Szakszövetség csütörtöki közleményében azt írta, hogy mélységes felháborodással értesültek az esetről, amit megdöbbentő gyermekbántalmazási esetnek neveztek. „Az egész magyar karate társadalom, illetve a közmegbecsülésnek örvendő, köztiszteletben álló karate mesterei a közösségünknek elhatárolódnak a vállalhatatlan, a karate szellemiségéhez, tanításához, erkölcsi mércéjéhez méltatlan gyermekbántalmazási esettől” – írták.

A Szolnoki Rendőrkapitányság a Telex kérdésére megerősítette, hogy ismeretlen tettes ellen nyomozást folytat garázdaság vétségének gyanúja miatt, de a nyomozás érdekeire tekintettel egyéb információt nem adtak az ügyről. Csütörtökön újra megkerestük a rendőrséget, hogy miért garázdaság gyanújával folyik a nyomozás, de kérdéseinkre ugyanazt a választ kaptuk, mint eddig, a nyomozás érdekeire tekintettel az ügyről bővebb információ nem adható.

Az ügy miatt a jászberényi polgármester péntekre rendkívüli testületi ülést hívott össze, amiről a Facebookon is posztolt. „2015-ben Jászberény városa Gerevich Aladár sport díjjal jutalmazta. Ezennel kezdeményezem a díj és a vele járó pénzösszeg azonnali visszavonását, melynek érdekében péntekre rendkívüli testületi ülést hívok össze” – írta Budai Lóránt. Kerestük a polgármestert, hogy megtudjuk, pontosan kik vesznek részt az ülésen, de cikkünk megjelenéséig még nem kaptunk választ a kérdéseinkre.

A Szol24 szerdán azt írta, hogy a lemondott sportegyesületi vezetőt Novák Katalin életműdíjjal tüntette ki, még államtitkárként.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!